Nieuw binnen!

Vorige Artikel 60 van 80 Volgende

Pagos de Indalia Flor de Indalia (€ 17,95)

Artikelnummer: PAG-W-1-20
€ 17,95 (inclusief btw)

  Unieke wijn, om minstens 2 redenen. 50% van deze Flor is van vermentino, ja inderdaad: Spaanse vermentino! Van de pakweg 8 hectare vermentino in Spanje is ongeveer de helft voor deze bijzondere, elegante wijn bestemd. Zijdezachte wijn bovendien. De bodega is namelijk zo gebouwd dat de druiven op straatniveau naar beneden worden gegooid en 5 verdiepingen lager elkaar kneuzen. Oftewel persing met zwaartekracht ('free-run-juice'). De Flor de Indalia heeft een heldere gele kleur en aroma’s van rijp exotisch fruit, noten, bloemen en peer. De wijn is kruidig, fris, sappig en dus elegant. 

​​  € 17,95 per fles

  2020

  vermentino, viognier en macabeo

  13,5% alcohol

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  Vino de la Tierra (VdlT) Ribera del Andarax

  bodega Pagos de Indalia (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

 de vermentino voor deze wijn is uniek in Spanje op deze hoogte; in heel Spanje is maar 8 hectare aangeplant, waarvan 3,5 hectare bij Pagos de Indalia; de bloem op het etiket is de Afrikaanse lelie, ook wel bekend als Agapanthus; 'Special limited edition', van deze wijn wordt jaarlijks slechts een beperkte hoeveelheid gemaakt, op = op; bodega met biodynamische filosofie met respect voor de natuur; overgrote deel van de wijngaarden is biologisch gecertificeerd door het Andalusische Comité van Biologische Landbouw


Wat zeggen de kenners?

Harold Hamersma (DGH 25 februari 2020) over jaargang 2020: “Opvallende blanco uit het zuiden van Spanje. Blend van macabeo met twee buitenlanders. Viognier: geen habitué. Vermentino: in Spanje nog nooit gezien. Meer dan 8 hectare staat er van aangeplant. Bijna de helft bij Pagos de Indalia. In de bergen weten ze die nadrukkelijk tot presteren te verleiden. En dat leidt tot nog grotere hoogten. Jean-Georges Vongerichten zette het op de wijnkaart van zijn driesterren restaurant in New York. En vast niet voor € 17,95. 

Mooie wijn dus? Mooie wijn dus. Interessant bovendien. Hoog inzettend in zijn zuren met citroenen en limoenen om vervolgens langs rijpe peertjes te zwieren, meloen te toucheren, een nootje te kruimelen en een slotakkoord van een beendroge sherry aan te slaan. Dat laatste is een geintje, want de naam Flor heeft in dit geval niets met sherry te maken, maar alles met het bloemige karakter van de wijn. Daar is de viognier dan weer verantwoordelijk voor. Ben benieuwd wat Vongerichten er voor gerechten bij serveerde. Score: 9-“

Harold Hamersma [degrotehamersma.nl. jaargang 2018): “Opvallende blanco uit het zuiden van Spanje. Viognier: geen habitué. Vermentino: in Spanje nog nooit gezien. Meer dan 8 hectare staat er van aangeplant. Bijna de helft bij Pagos de Indalia. In de bergen weten ze die nadrukkelijk tot presteren te verleiden. En dat leidt tot nog grotere hoogten. Jean-Georges Vongerichten zette het op de wijnkaart van zijn driesterren restaurant in New York. En vast niet voor € 16,95. 

Mooie wijn dus? Mooie wijn dus. Interessant bovendien. Hoog inzettend in zijn zuren om vervolgens langs rijpe peer te zwieren, meloen te toucheren, een nootje te kruimelen en een slotakkoord van een beendroge sherry aan te slaan. Ben benieuwd wat Vongerichten er voor gerechten bij serveerde. Score: 9 

Cor Maatje, Nederlands Genootschap van Wijnvrienden Brabant Oost over de jaargang 2014: “Bleek, heldere wijn. Zeer mooi zuiver en kruidig, bloemig, wat citrus en groene appel. Lange afdronk met een pepertje” (score 16,0 v.d. 20)

Martine van den Bos (I Love Food & Wine) over de jaargang 2014: "Zuid-Spaanse verleider. Deze prachtige blend van de druiven Vermentino, Macabeo en Viognier, is gemaakt bij Bodega Pagos de Indalia, gelegen ten zuidoosten van Granada in Zuid-Spanje (Andalusië). Tijdens onze proefsessie van I Love Food & Wine waren we verrast door deze wijn. Dat leverde een goede beoordeling op met een mooi cijfer 8. Bodega Pagos de Indalia is een jong, modern bedrijf met een biodynamische werkwijze. De wijngaarden, die zich in kloven en op steile hellingen bevinden, behoren tot de hoogste wijngaarden van Europa en zijn grotendeels biologisch gecertificeerd. Ik las dat het de droom van eigenaar is om grootse, delicate wijnen te maken met een eigen identiteit. Dat is wel heel goed gelukt met deze Flor de Indalia. Niet voor niets wordt hij dan ook geschonken bij toprestaurant Jean-Georges in New York met drie Michelinsterren! Tijdens koele nachten worden de druiven geoogst met muilezels, de druiven worden in de bodega zachtjes geperst door de zwaartekracht en fermentatie gebeurt met de wilde gisten die van nature aanwezig zijn. Al die intensieve arbeid bij elkaar levert een heel rijpe, ronde wijn op die je verleidt met zijn kruidige, bloemige geuren die ook in de smaak goed terugkomen met frisse zuren. De complexe wijn is zacht en zingt nog even na zodat je er langer van geniet. Lange afdronk. Wat eten we erbij? Groentelasagne met venkel,  Quiche met asperges en zalmpaella met vis of schelp- en schaaldieren.  Maar ook de Marokkaanse kip, of dit  courgettetaartje met citroenverbena is een aanrader." (cijfer: 8)

Maureen Kimmel (Nederlands Genootschap van Wijnvrienden Entre Deux Ville) over de jaargang 2014: Kleur: Lichtgeel, helder, mooie viscosteit. Geur: Aroma's van grapefruit, peer, floraal, anijs, toast, pepertje. Smaak: Tropisch fruit, bittertje. Afdronk: Mooie afdronk, de wijn is in balans. 15,7 punten (v.d. 20)"


Wijn-spijs-tips bij deze wijn​

  • Vette (gerookte, gegrilde of half rauwe) vis met verse zuren smaken. Bijvoorbeeld: zeebaars met limoen - of citroensap, tonijn; tarbot met citroenschuim, makreel met bloedsinaasappels, zalm;
  • Witte gestoofde vis bijvoorbeeld tong met romige saus;
  • Rijstgerechten met vis of schaal en schelpdieren (mosselen, venusschelpen, krab, slakken); 
  • Salades met gedroogde vruchten en verse kazen, die niet of nauwelijks gerijpt zijn zoals: hüttenkäse, mozzarella, verse geitenkaas, verse roomkaas, feta, mascarpone;
  • Salade, bijvoorbeeld rucola met pijnboompitten.

Deze wijn past goed bij o.a.:
gerookte vis, vette vis met bijvoorbeeld limoensap of citroenschuim, salades met verse kaas, mosselen, venusschelpen, slakken, rijstgerechten met vis of schelp- en schaaldieren

Wijntype
Wit

Wijnstreek
Almería (Andalusië)

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.