"Spaanser wordt het niet."

Vorige Artikel 8 van 25 Volgende

Garcia de Verdevique tinto joven (€ 12,50)

Artikelnummer: GDV-R-2-18
€ 12,50 (inclusief 21% btw)

  € 12,50 per fles

  2018

  tempranillo, garnacha, merlot

  14,5% alcohol

  biologisch gecertificeerd

 100% vegetarische wijn

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving 

  jonge, paarse, fruitige, krachtige, boerse wijn. Neus van krentjes, gestoofde pruimen, rozijnen op rum. In de mond een stevige wijn met veel, wat jam-achtig fruit, krentjes en overrijpe pruimen, kruidig, drop; rijke aanwezige tannines. Heeft veel zuurstof nodig: karafferen aanbevolen!

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  vino de la Tierra, Cumbre del Guadalfeo

  bodega Garcia de Verdevique (klik hier om meer te weten te komen over hun unieke filosofie en werkwijze!)

  recept bij deze wijn

 één van de hoogste wijngaarden van het vasteland van Europa (1100-1300m!); ploegen en oogsten m.b.v. muilezels

  ongefilterd, kan bezinksel bevatten. Karafferen sterk aanbevolen. Koel en donker bewaren.


Wat zeggen de kenners?

Harold Hamersma (De Grote Hamersma 2020) over jaargang 2018:  'Op eenzame hoogte. Wijngaarden tussen de 1150 en 1400 meter in Granada. Klassieke stijl zonder streng of te vanillezoet te worden. Compleet, cassis, creamy, kersen en op dronk zonder al over het randje te vallen. Oude tijden herleven. Old school Spaans rood en toch uit een actueel oogstjaar.
'Spaanser dan dit wordt 't niet' schreef collega Onno Kleyn ooit eens in de Volkskrant. Rijpe kersen, vanilleverschijningen, paddenstoelen. Gaat u zitten. De lamskoteletjes komen er zo aan. Score: 8,5.'

Frank van der Auwera (WijnKoop Gids 2020) over jaargang 2017: 'Het Spaanse buitenbeentje van deze editie, want dit is de allereerste keer dat we uit deze appellatie een proeffles voorgeschoteld kregen. Het gaat immers om een van de hoogste wijngaarden op het Europese vasteland: waar de terroirs tussen 1150 en 1400 meter boven zeeniveau liggen. Het terreinwerk in de wijngaard is er zo lastig dat er niet geploegd en geoogst wordt met tractoren, maar met muilezels. Deze biologisch joven start met een royale vatstaalkleur, intens blauwrood en tranen die wijzen op een serieus alcoholgehalte (15!). Balsamico, zwarte/rode bosbessen, een aardse toets, kaneel plus zoete rode/zwarte drop schetsen het wat boerse boeket. De smaak is stukken boeiender: vlezig en chocolaté, met pakken ongefilterde, zondoorstoofde blauwe/zwarte pruimen, bramen en crème de cassis, veel sappigheid ook en opnieuw de input van drop en zoethout. Kruidig-peperig staartje, maar de 15% alcohol overschaduwt zeker de smaak niet. Geen wijn waarvoor Jan en alleman meteen een polonaise begint, maar boeiend van a tot z en misschien voorlopig veiligheidshalve 'karafferen'. Koeler schenken, op maximaal 14 à 15 ̊C.'

Vins Gastronomiques Controlés (Wine & Food Association) over jaargang 2016: "Tempranillo, garnacha, biologisch; veel kleur, expressief, goed sap, fraîcheur, lichte toets van grafiet en beetje korrelig, rijp donker fruit, slanke textuur, doordrinkbaar, beetje alcohol, lengte (14,5%) Cijfer 7+"

Onno Kleyn (De Volkskrant, sept. 2017) over jaargang 2015: "Puerto del Suspiro del Moro', zo heet de pas in het Alpujarragebergte in Andalusië waar de laatste islamitische heerser van het koninkrijk Granada zuchtend omgekeken zou hebben naar wat hij achterliet, in 1492. Heel Spanje was door christelijke koningen veroverd. Een kilometer of dertig oostelijk van dit punt, op een druiventechnisch ijselijke hoogte van 1.200 meter, rijpen (jawel) de trossen waarvan Antonio García wijn maakt. Koning Mohammed XII zou vast de Tinto Joven gewaardeerd hebben - in die tijd gingen islamitische vorsten losjes om met de religieuze voorschriften - want het is een wijn die eerst en vooral troost biedt. Stevige troost. Allemachtig wat een smaak. Stoere tannines verschuilen zich in inktzwarte ondoorzichtigheid, daarna beieren bijna 15 procenten alcohol rond de kiezen maar hola, er is frisheid genoeg om de balans te bewaren. De wijn hint een beetje naar likeur op die manier, gromt en kwispelt tegelijk. Wordt biologisch gemaakt en komt ongefilterd in de fles; oppassen dus bij het uitschenken van het laatste drupje. Drink hem bij moeilijk afscheidnemen en liefdesverdriet en poets na afloop subiet de tanden. ¡Ay de mí! Spaanser dan dit wordt het niet. Cijfer: 8+"

Han Sjakes (wijnjournalist) over jaargang 2015: '​Tempranillo en garnacha. Intens, vol, aards, rijk, kruidig en verleidelijk sappig. Zondoorstoofd zoet fruit met (hier beslist onmisbare) frisse zuren, die de wijn drinkbaar en in balans houden.'

Wijn-spijs-tips bij deze wijn

  • Eend met dadeljus;
  • Wild: hert/reefilet;
  • Lam(skotelet) met bijv. saus met gepofte knoflook;
  • Gegrilde ribeye met kruiden;
  •  Kalfsstoofpot;
  • Knolselderijschotel;
  • Oude kaas.

Deze wijn past goed bij o.a.:
Boerenkool met worst, ree, lam, knolselderie

Wijntype
Rood

Label
Biologisch

Wijnstreek
Granada (Andalusië)

© 2011 - 2020 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel