Mooi aperitief

Vorige Artikel 10 van 25 Volgende

Calvente Xate-O (€ 12,95)

Artikelnummer: CAL-W-2-18
€ 12,95 (inclusief 21% btw)

  € 12,95 per fles (doos € 77,70)

  2018

  75% Muscat Alexandrië, 25% Viognier van 18 jaar oude stokken. 

  12,5% alcohol

  een droge, goudgele wijn met verrassende aroma's, heerlijk fruitig, maar desondanks toch fris; muskaat en bloemen

  87 punten in Guia Peñin 2020

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving 

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  Vino de la Tierra Laderas del Genil

  bodega Horacio Calvente (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

 een spannende uitgebalanceerde wijn van deze topbodega, wiens Calvente Guindalera wit ooit bij het voormalige toprestaurant elBulli (nabij Barcelona) op de wijnkaart stond


Wat zeggen de kenners?

Vins Gastronomiques Controlés (Wine & Food Association) over jaargang 2014: "Fraaie kleur, mineralige geurimpressies, rijpe fruittonen, duidelijke aroma’s van de moscatel d’alexandrie maar stijlvol, schoon van geur en smaak, expressief, puur, licht parfumé en toets van abrikoos, fijne stijl, veel lengte, mooie aperitiefwijn (12,5%). Cijfer 8+"


 Wijn-spijs-tips bij deze wijn​

  • Zeebaars, met gefruite tomaat, venusschelpen en basilicum;
  • Gerookte makreel, in een salade met linzen en avocado en een vleugje koriander of in een wrap met wat sambal en teriyaki saus;
  • Zalm(tartaar) (1/2 vers & 1/2 gerookt) met gemarineerde asperges en dille;
  •  Gebakken scampi’s met chilipeper, ketjap, limoen en basterdsuiker;
  •  Gegrilde coquilles met citroenboter en een salade van tomatenmix met geblancheerde zeekraal;
  •  Gevogelte met geel rijp fruit, zoals mango of in combinatie met een kerriesaus, ananas, abrikoos of perzi;
  • Asperges met gebakken gamba’s en groene pasta, met gekookte eieren en serranoham of met witte vis met saffraansaus; 
  • Kipgerechten in fruitige kerrie, met ananasstukjes en abrikozen uit blik (deze hebben een zoetere smaak);
  • Stukjes gebakken varkensfilet, met in de saus mango, limoen, sojasaus en honing;
  •  Ham uit de oven, vooraf insmeren met olie, sojasaus en honing;
  •  Thaise gerechten met smaken van koriander, kokosmelk, pindasaus en soms pittige pepers;
  • Risotto;
  • Peer met gesmolten blauwschimmelkaas.

Deze wijn past goed bij o.a.:
vette vis, zoals zalmtartaar, gerookte makreel, coquilles, maar óók heerlijk als aperitief!

Wijntype
Wit

Wijnstreek
Granada (Andalusië)

© 2011 - 2020 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel