Vorige Artikel 30 van 80 Volgende

Pardo Tolosa Senda de las Rochas Bobal Roble (€ 12,50)

Artikelnummer: TOL-R-1-14
€ 12,50 (inclusief btw)

  Bobal is de lokale druif uit de regio Valencia / Manchuela. Deze Pardo Tolosa Senda de las Rochas Bobal Roble is een lichte, opvallend frisse wijn van rood fruit, lekker zacht door zijn houtrijping en leeftijd. Kruidig, puur, elegant, klein bittertje; mooie afdronk. Ook lekker bij vis!

  € 12,50 per fles

  2014

  100% bobal

  13% alcohol

  Roble: 5 maanden Frans eiken

  biologisch gecertificeerd

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving 

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  D.O. Manchuela

  bodega Pardo Tolosa (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

 gemaakt van de typisch Spaanse druif bobal; de wijn is genoemd naar de plek waar de wijngaard ligt (Senda de las Rochas)


Wat zeggen de kenners?

Proefschrift (maart 2021) over jaargang 2014: "Mooie kleur, licht ontwikkeld aan de rand, rustige geur van gerijpt fruit, aangename aanzet, geur- en smaaktonen komen goed overeen, goed verweven kruidige tonen, warm smaakpalet, evenwichtige wijn met goede lengte."

Frank Smulders MW over jaargang 2014 die was ingezonden voor de Wijngids 2020 van Cees van Casteren MW: 'Expressieve geur met rood fruit als rozenbottel en kers, licht floraal ook. Licht reductieve ondertoon, goed houtgebruik. In de smaak een wat lichtere, frissere wijn, toont wel alcohol maar heeft voldoende zuren. Lichtere tannine structuur, ietsje drogend. Wijn heeft een frisse, aangename stijl, komt wat te kort in de lengte. Score: 8

Vins Gastronomique Controlée (The Wine & Food Association) over jaargang 2014: 'Bobal, 5 maanden Frans eikenhout, biologisch; bescheiden geur, donker fruit, sappige aanzet, mooie fraîcheur, goede spanning, goede zoet-zuurbalans, hout is goed opgenomen, pure smaakbeleving, elegante smaakstructuur, verrassende aroma’s, veel lengte (13%). Cijfer 7,5.''


 

 

Wijn-spijs-tips bij deze wijn

  •  Stevig vlees zoals stoofvlees of gemarineerd lamsvlees/kotelet (gegrild, geroosterd, gebraden). Lekker is gebraden lamsbout uit de oven met een vleugje venkelzaad en een pittige pruimenchutney;
  •  Balletjes lamsgehakt;
  • Gebakken of gegrild rood vlees;
  • Stoofschotels met pit;
  • Empanadas;
  • Kruidige kip;
  • Kaasplateau met harde kazen.

Deze wijn past goed bij o.a.:
BBQ, vlees, wild, winterse gerechten.

Wijntype
Rood

Label
Biologisch

Wijnstreek
La Manchuela

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.