Fuente Victoria Talento Syrah crianza (€ 14,95)
Artikelnummer: FVI-R-2-17 Als je een Syrah-liefhebber bent, durven we te garanderen dat je door deze Talento zeker niet teleurgesteld zult worden. Wij hadden zelf nog nooit zo snel een fles leeg als toen we deze Talento kregen. Gemaakt van heerlijk zachte Syrah met 12 maanden houtrijping in Frans en Amerikaans eiken. Je ruikt jammig donker fruit (bramen, bosbessen), kruiden, drop en chocola. In de mond sappig, vol, soepel en rond. Met zachte zuren en ook aangename tannines door de mooie rijping op eikenhout en je proeft de lekkere kruidigheid van het vleugje petit verdot. Niet te versmaden!
2017
syrah, petit verdot
14,5% alcohol
12 maanden in Frans en Amerikaans eiken
zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving
100% eigen import, exclusief voor Nederland
Vino de la Tierra (VdlT) Laujar - Alpujarra
bodega Fuente Victoria (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)
Talento betekent talent
Lees hoe onze klanten ons beoordelen
Wat zeggen de kenners?
Proefschrift (Herfst- & Winterwijnen, oktober 2021). Eén van hun favorieten: 'Zeer veel kleur, sympathieke geur en smaak, duidelijke invloed van syrah, onderliggende frisse zuren, opvallende toets van Amerikaans hout, mooi versmolten aroma’s, warme mondbeleving, goede lengte, winterwijn voor aan tafel .'
Wijn-spijs-tips bij deze wijn
Hierbij passen spijscombinaties die stevig en kruidig zijn.
- Gerechten met een stevige wildsmaak, zoals hazenpeper, hert, eendenborst met cranberry’s en hazenrug met veenbessen;
- Gerechten met geroosterde vleesgerechten (spareribs, burgers, varkens-, kalfsvlees) met tijm en knoflook. Een klassieker is de combinatie met lam(sbout). Serveren met een schaaltje cranberry compote, of een compote van rood/zwart fruit en vijgen;
- Stoofpotten; op smaak maken met tijm, rozemarijn, stukje peperkoek en pure chocolade;
- Plateau met pittige (Spaanse) kazen en/of Spaanse ham;
- Vegetarisch gerecht met paddenstoelen en gegrilde groenten met tijm en rozemarijn. Maak hierbij polenta en voeg eventueel tijdens het koken naar smaak geraspte Parmezaanse kaas en geraspte Pecorino kaas toe.
Deze wijn past goed bij o.a.:
Gegrild vlees, gegrilde vis, gegrild gevogelte, kaas, chocola
Wijntype
Rood
Wijnstreek
Almería (Andalusië)