Vorige Artikel 25 van 80 Volgende

Oliveros Juan Jaime (€ 11,50)

Artikelnummer: OLI-W-1-20
€ 11,50 (inclusief btw)

 Zalema is de lokale druif van Huelva en omgeving. Bodega Oliveros, gelegen pal naast Nationaal Park Cota Doñana, maakt er iets heel lekkers van. De Juan Jaime doet wel denken aan een Portugese vinho verde en een Italiaanse wijn van verdicchio: tintelfris, hoog in zijn zuren, maar toch lekker zacht. Licht fruitig en met tonen van versgemaaid gras. De wijn beschrijven als de perfecte terraswijn zou 'm tekort doen. Want namelijk o.a. ook een fraaie begeleider van allerlei visgerechten.

  € 11,50 per fles

  2020

  zalema, de neest aangeplante lokale druif van de provincie Huelva (80% van het wijngaard areaal). 

  12,5 % alcohol

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving 

100% eigen import

 DO Condado de Huelva 

  Bodegas Oliveros is een familiebedrijf opgericht in 1940. Het geheim van het succes van bodegas Oliveros ligt in het samenbrengen van traditie en nieuwe zakelijke trends. Een bodega avant-garde, die altijd in de voorhoede zit. Dat pionieren zit diep in de genen van deze familie. Destijds waren ze de eerste bottelarij in de provincie Huelva, opgezet door Juan Oliveros. Jaime Oliveros (de 2e generatie) was de eerste die een koude behandelingsinstallatie opzette voor het maken van jonge fruitige wijnen. Onder leiding van Miguel Oliveros (de 3e generatie) waren ze de eerste in de regio die gingen exporteren en zijn ze in het regionale wijntoerisme leiding gevend en inmiddels de meest bezochte bodega.

De bodega  en de wijngaarden liggen in de Zuid-Spaanse provincie Huelva. Een regio aan de Atlantische kust van Andalusie, grenzend aan de grens met Portugal, met 5.000 hectare aan wijngaarden.
Het klimaat is mediterraan met Atlantische invloed. De provincie geniet van milde winters, zonnige lentes en lange, warme zomers, met een gemiddelde jaartemperatuur van 18º en een gemiddelde zonnestraling van 3.000 uren zonneschijn per jaar. De relatieve vochtigheid varieert tussen 60 en 80% en de regenval bereikt 550 liter per vierkante meter per jaar.
De wijngaarden bevinden zich op vlak of licht golvend terrein, met een roodachtig of bruin uiterlijk, niet te kalksteen, en in verschillende gebieden nabij de monding van de Guadalquivir, gevormd door alluviale gronden.

De wijn is een eerbetoon aan de eerste twee generaties: oprichter Juan en zijn opvolger zoon Jaime.  Ze staan aan de wortels/stam van de boom en om de boom heen staan de namen en geboortejaren van de kinderen van Miguel Oliveros (de 3e generatie).


Wat zeggen de kenners?

 


Wijn-spijs-tips bij deze wijn

Lekker bij schaal- en schelpdieren,  visgerechten, soepen en consommés.

 

Wijntype
Wit

Wijnstreek
Huelva (Andalusië)

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.