Vorige Artikel 37 van 80 Volgende

Oliveros Coupage Zalema Colombard (€ 13,50)

Artikelnummer: OLI-W-2-20
€ 13,50 (inclusief btw)

 De Coupage is gemaakt van de lokale druif zalema en de van oorsprong Franse druif colombard. Zalema is de meest aangeplante lokale druif van de provincie Huelva (80% van het wijngaard areaal). Colombard komt vooral voor in het zuid-westen van Frankrijk, in de Gascogne.
Deze blend Is aldus de bodega de high-end wit van deze wijnmakerij. Strogeel met grijze tinten. Aroma's van tropisch fruit zoals ananas, mango en papaya met een vleugje banaan en lychee. Doet denken aan wilde bloemen. Heeft complexiteit, frisheid en is ook een tikje mollig met tropisch fruit, tonen van citroen en mineraliteit. Serveertemperatuur 10-11  ̊C.

  € 13,50 per fles

  2020

  zalema, colombard

  12% alcohol

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving 

100% eigen import

 DO Condado de Huelva 

  Bodegas Oliveros is een familiebedrijf opgericht in 1940. Het geheim van het succes van bodegas Oliveros ligt in het samenbrengen van traditie en nieuwe zakelijke trends. Een bodega avant-garde, die altijd in de voorhoede zit. Dat pionieren zit diep in de genen van deze familie. Destijds waren ze de eerste bottelarij in de provincie Huelva, opgezet door Juan Oliveros. Jaime Oliveros (de 2e generatie) was de eerste die een koude behandelingsinstallatie opzette voor het maken van jonge fruitige wijnen. Onder leiding van Miguel Oliveros (de 3e generatie) waren ze de eerste in de regio die gingen exporteren en zijn ze in het regionale wijntoerisme leiding gevend en inmiddels de meest bezochte bodega. De bodega ligt pal naast het beroemde Nationale Park Cota Doñana.

De bodega  en de wijngaarden liggen in de Zuid-Spaanse provincie Huelva. Een regio aan de Atlantische kust van Andalusie, grenzend aan de grens met Portugal, met 5.000 hectare aan wijngaarden.
Het klimaat is mediterraan met Atlantische invloed. De provincie geniet van milde winters, zonnige lentes en lange, warme zomers, met een gemiddelde jaartemperatuur van 18º en een gemiddelde zonnestraling van 3.000 uren zonneschijn per jaar. De relatieve vochtigheid varieert tussen 60 en 80% en de regenval bereikt 550 liter per vierkante meter per jaar.
De wijngaarden bevinden zich op vlak of licht golvend terrein, met een roodachtig of bruin uiterlijk, niet te kalksteen, en in verschillende gebieden nabij de monding van de Guadalquivir, gevormd door alluviale gronden.

Oliveros Coupage is een combinatie van de achternaam van de familie /naam van de bodega en de blend (coupage) van de 2 druivensoorten waarvan deze wijn is gemaakt (de Zalema en de Colombard).


Wat zeggen de kenners?

 


Wijn-spijs-tips bij deze wijn

Gastronomische goed inzetbaar bij vis, zeevruchten, soepen en consommés. 

Wijntype
Wit

Wijnstreek
Huelva (Andalusië)

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.