Vorige Artikel 20 van 84 Volgende

Arraez La Madriguera Merseguera (€ 12,95)

Artikelnummer: ARR-W-2-22
€ 12,95 (inclusief btw)

 Op het etiket van deze La Madriguera Merseguera zie je een konijn, maar als je goed kijkt óók een konijnenhol. La Madriguera betekent dan ook konijnenhol in het Spaans, 't is maar dat je het weet. Konijnen genoeg in de wijngaarden en die zijn dol op druiven. Volgens eigenaar en wijnmaker Toni Arraez van de hippe bodega Arraez het beste bewijs van de kwaliteit van zijn druiven. Deze wijn is gemaakt van de autochtone druif merseguera uit Valencia, die als kenmerk heeft dat-ie verfrissende en delicate wijnen voortbrengt. Dat geldt ook voor onze La Madriguera. De wijn heeft een bleekgele kleur. De frisse en rijke aroma's doen ons denken aan wit vruchtvlees en bloemen zoals oranjebloesem, lelies en limoenen. In de mond rijk (rijp fruit), rond en toch fris, tikje ziltig en met een héél licht bittertje. De wijn komt het best tot zijn recht door deze voldoende zuurstof te geven. Kan geen kwaad om deze een uur voor het drinken te openen. De bodem van kalksteen en de 3 maanden sur lie geven complexiteit aan deze bijzondere wijn.


"Voor het maken van deze wijn hebben we zo min mogelijk geïntervenieerd in de wijngaarden, de oogst en de wijnkelder. Af en toe moet je om het meeste te krijgen, het minst doen." [Toni Arraez]

  2022

  merseguera

  12,5% alcohol

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving 

  biologisch gecertificeerd

100% eigen import

  DOP Valencia

  bodega Arraez 

 Bodega Arráez maakt “wijnen om het leven te drinken”, aldus eigenaar Toni Arráez. Het 68 jaar oude familiebedrijf richtte zich in de beginjaren op het maken van bulkwijnen. In 2007 transformeerde  Toni Arráez (3e generatie) het familiebedrijf in een eigentijdse moderne bodega met een eigenzinnige, experimentele en innoverende kijk op het wijnvak. Dat zie je o.a. terug in het duurzame ontwerp van de nieuwe bodega, de type wijnen van alleen lokale druivenrassen en de hippe manieren waarop de bodega zichzelf en hun wijnen presenteert. Een lancering van een nieuwe wijn vond bijvoorbeeld plaats in een plaatselijke tattoo shop. De opvallende fleslabels zijn gemaakt door een inmiddels veelgevraagde artiest uit de streek. 
 


Wat zeggen de kenners?

 


 

 

Wijn-spijs-tips bij deze wijn

Perfecte begeleider bij Mediterraan eten. Lekker bij alle soorten zeevruchten, vis, voorgerechten, lichte gerechten zoals pasta en rijst. 

 

Wijntype
Rood

Label
Biologisch

Wijnstreek
Alicante

© 2011 - 2023 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.