Elegante natuurwijn

Vorige Artikel 1 van 8 Volgende

Mendez Moya Tinto 2012 Tres Cepas sulfietvrij (€ 19,95)

Artikelnummer: MEN-R-4-12
€ 19,95 (inclusief btw)

  Een prachtige pure ongefilterde crianza van een al even mooi wijnhuis, afkomstig van de hoogvlakte ten Noorden van de Sierra Nevada! Zachte, elegante donker kersenrode natuurwijn, 18 maanden gerijpt. Geur van jam van rijp rood fruit en van bosgrond. Dik en puur van smaak, drop, donker fruit, zachte taninnes, leer, toast, ietwat drogend.

​​  € 19,95 per fles 

  2012

  cabernet sauvignon, tempranillo en syrah

  12,5% alcohol

  18 maanden

  biologisch gecertificeerd. Natuurwijn: d.w.z. niet geklaard, ongefilterd en geen toegevoegde sulfiet. Zie verderop

 100% vegetarische wijn

 100% veganistische wijn: de wijnen worden gecontroleerd door de Vegan Society

  zie voor (vegetarische/veganistische) spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada

  bodega Mendez Moya (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

  Voordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Nadeel van geen extra toegevoegde sulfiet is dat de wijn sneller oxideert als de fles eenmaal open is. Geopend kunt u daarom het beste de wijn binnen 24 uur opdrinken. Eventueel restant in de koelkast zetten. Karafeer de wijn niet, omdat er dan teveel zuurstof bij komt. Liefst ook meteen weer de kurk op de fles als u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Aangezien de wijn ongeklaard en ongefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog enkele jaren te bewaren.

  Ongeklaard en ongefilterd, daarom extra belangrijk om deze koel en donker te bewaren.


Wat zeggen de kenners?

Proefschrift (maart 2021) over jaargang 2012: "Donker en hecht van kleur, warme volle geurwaaier, dik, breed, sappige en fruitige aanzet, goede zuren, hint van sinaasappelschil, gestoffeerde tannine, geur- en smaaktonen komen overeen, eerlijke aroma's, veel lengte."

Han Sjakes (december 2017) over Tinto 2010: "Van tempranillo, cabernet sauvignon en syrah. Biologisch. Zonder toegevoegd sulfiet. Fijne geparfumeerde geur, dennennaalden, kersen, mooie zuren, zacht, kruidig en pittig. Spannende wijn met natuurwijntrekjes. Is wel al wat op leeftijd. Tweede helft kreeg in de koelkast snel oxidatieve kantjes."


 Wijn-spijs-tips bij deze wijn

aan veganistische spijstips wordt nog gewerkt

  •  Wild w.o. haas;
  • Stoofschotels; 
  • lamsrack met rozemarijn, tijm en knoflook;
  • Seitangerecht: doe door de Seitan gesmoorde bospaddenstoelen, knoflook, een blik bonen (240 gr.) naar keuze en kruiden zoals rozemarijn, gemalen laurier en salie, of Italiaanse kruiden. Rol het gerecht eventueel in vegan bladerdeeg en bak het 45-60 min. in de oven. Serveer er cranberrysaus bij.

Wijntype
Rood

Label
Vegan en biologisch

Wijnstreek
Granada (Andalusië)

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.