1: Selectie van wijn


Bij wijn importeren en verkopen komt heel wat kijken, meer dan je zo op het eerste oog zou denken als je een lekker glas wijn inschenkt. Het is niet voor niets dat veel kleine wijnimporteurs er na één of twee jaar alweer mee stoppen. We beschrijven hier telkens een aspect van het importeurschap. 

We beginnen deze serie met ongeveer het leukste aspect van ons werk voor Granada Wijnen, het zoeken naar nieuwe wijnen. Soms lopen we min of meer per toeval aan tegen verrassende en soms unieke wijnen die nergens in Nederland verkrijgbaar zijn. Meestal zoeken we gericht. Veel van onze witte wijnen zijn tamelijk complex, vandaar dat we op dit moment vooral zoeken naar makkelijk drinkbare witte wijnen die ook nog eens én lekker én betaalbaar zijn. En dan liefst nét wat anders dan anders.

Inventarisatie: we beginnen met in kaart brengen welke wijnen we nodig hebben, voor wie (particulier en/of horeca) en in welke prijsklasse, mede gebaseerd op behoeften en wensen van onze klanten. Ook de situatie bij onze bodega’s speelt een belangrijke rol. Soms hebben ze in een bepaald jaar een bepaalde wijn niet (voldoende) of is deze niet goed genoeg. En vanwege onze groei hebben we ook meer en meer wijn nodig.
 
Zoektocht: zoeken doen we op verschillende manieren. We krijgen regelmatig tips binnen voor leuke bodega's of originele wijnen en we ontvangen veel mails van bodega’s. Op via (artikelen op) internet komen we interessante wijnen en bodega's op het spoor. Daarnaast krijgen we uitnodigingen voor wijnproeverijen in binnen- en buitenland. Dit weekend zijn we bijvoorbeeld in Spanje op een vierdaagse wijnhappening met circa 100 bodega’s, waarvan de meerderheid uit ons zoekgebied: Zuid-Spanje. Wij zijn daar de enige Nederlandse importeur, wat een groot voordeel is t.o.v. proeverijen in Nederland of Duitsland (ProWein). Hier lopen natuurlijk ook ‘concurrenten’ rond. Als we zelf onder de indruk zijn van smaak en prijs/kwaliteitsverhouding, gaan we de wijn nog met deskundigen proeven om hun mening te horen. Maar het allerbelangrijkste voor ons blijft onze eigen gutfeeling, Oftewel: vinden we het zelf allebei lekker? Want we willen alleen wijn verkopen waar we zelf enthousiast over zijn! We merken dat (potentiële) klanten dat heel leuk vinden.

Bodegabezoek: tot slot bezoeken we de bodega waarvan we wijnen gaan inkopen om kennis te maken met bodega en wijnmaker, o.a. te zien en te horen hoe ze werken en om foto's te maken.

 

Wil je hulp of informatie over zelf importeren van wijn? Granada Wijnen kan je daar over adviseren en heeft dat al bij meerdere wijnimporteurs in de dop gedaan. Bel of mail ons gerust. Wij rekenen hiervoor 15 euro ex BTW per kwartier (minimum 1 uur).

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.