Argüeso


Sherryhuis Herederos de Argüeso werd in 1822 opgericht door Mr. Léon de Argüeso en is dus al zo'n 200 jaar oud. Om te kunnen beginnnen nam hij de al bestaande bodega San José over, die toen al zo'n 50 jaar bestond. In 1905 werden diverse panden rond deze bodega gekocht om er de huidige bodega van te maken. Een eeuwenoud sherryhuis dus dat kwaliteitssherry's op de markt brengt. Om deze reden werd Argüeso in 2016 overgenomen door bodegas Yuste. Argüeso is niet alleen beroemd vanwege zijn topsherry's, maar ook omdat zij nog als een van de zeer weinige sherryhuizen een eigen werkplaats hebben om de vaak zeer oude vaten te repareren (zie foto onderaan).

De druiven voor de verschillende sherrys van Argüeso worden gekocht van druiventelers uit de buurt van Sanlucar de Barrameda. Sinds medio 2020 is Carmen de la Pascua (zie foto onderaan) uit Cádiz de wijnmaakster. Zij studeerde in Cádiz en Bordeaux en werkte o.a. in Frankrijk in Sauternes en Bourgogne, maar ook ruim een jaar in Chili. In de sherrystreek deed ze ervaring op in Jerez bij Bodegas Luis Pérez en Bodegas Williams & Humbert.

Bodegas Argüeso biedt diverse merken sherrys, zowel manzanilla's, amontillado's, olorosos als moscatels. Hun 1822-lijn en de San Leon-lijn behoren tot de allerbeste. Granada Wijnen importeert meerdere 1822 kwaliteitssherrys, genoemd naar het oprichtingsjaar van dit kwaliteitshuis, waaronder de fantastische 1822 Palo cortado. Al deze 1822-sherrys krijgen ruim meer dan 90 punten in de Spaanse wijngids Guia Peñin.

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.