Wat is biodynamische wijn?


Biologische wijn en biodynamische wijn

Bij biologische wijn wordt o.a. gebruik gemaakt van druiven die niet bespoten zijn en waar geen kunstmest voor is gebruikt (lees hier meer over biologische wijn). Als de wijn officieel gecertificeerd is, zie je dat aan een logo op het etiket van een groen vlak met sterretjes erin.

Biodynamische wijn gaat een flinke stap verder. Makers hiervan letten o.a. op de stand van de maan bij snoeien en oogsten, omdat de maanstand invloed heeft op de sapstromen. Zij volgen de leer van Rudolf Steiner. Ook bij het wijn maken in de kelder letten de biodynamische wijnboeren op de maanfase en ook op bijvoorbeeld luchtdruk. Veel biodynamische wijnmakers voegen ook geen (op zich toegestane) middelen aan hun wijn toe, zoals sulfiet. Zij willen vaak zo puur mogelijke wijn maken, zoals men dat heel vroeger ook al deed.

Granada Wijnen biedt meerdere verrassende biodynamische wijnen aan uit het zuiden van Spanje: de pure biodynamische - en sulfietvrije wijnen van Mendez Moya uit de wijnregio Granada en biodynamische wijnen van Francisco Gomez uit de wijnregio Valencia. Al deze speciale Spaanse wijnen zijn tevens vegetarisch én veganistisch.

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.