Wat is veganistische wijn (vegan wijn)?


De meeste wijn is NIET veganistisch / vegan
Soms krijgen we weleens de vraag of de Spaanse wijnen van Granada Wijnen vegetarisch of vegan zijn. Omdat wijn gemaakt is van druiven, lijkt het een wat vreemde vraag of wijn vegan is. Dat is het echter zeker niet! De meeste wijnen zijn namelijk NIET vegan.

 

Wijn wordt vaak geklaard en gefilterd met producten van dierlijke oorsprong
Uitgegiste wijn is troebel, er zweven o.a. miniscule stukjes druivenschil in de wijn, afgestorven gisten en kleurstoffen. Je kunt rustig afwachten tot alles naar beneden is gezakt, maar om de wijn een stuk sneller helder te maken, voegen wijnmakers meestal eiwit (van eieren of uit melk) toe om de vertroebelende deeltjes te laten zakken. Dit heet klaren van de wijn. Steeds meer wijnmakers gebruiken tegenwoordig gelukkig niet-dierlijke producten met hetzelfde effect, zoals bentoniet (een soort kleipoeder).

De wijn wordt vervolgens meestal gefilterd. Bij de filtering van de wijn worden door veel wijnmakers nog producten met een dierlijke oorsprong gebruikt, zoals varkensvet, visslijm en gelatine. Vegan is de wijn hierdoor dan dus niet. Ook zijn er nog andere dierlijke toevoegingen die wijnmakers wel gebruiken om de kwaliteit van de wijn te beinvloeden. Bij veganistische wijn wordt niets gebruikt van dierlijke oorsprong, dus ook geen melkproducten of eieren. 

► Bekijk hier alle 100% vegan wijnen van Granada Wijnen, inclusief een aantal proefdozen (al vanaf € 28,95).

 

 

Kom naar onze inloop Voorjaarsproeverij op zondagmiddag 12 juni a.s. in Utrecht. Je kunt hier kennismaken met 30-40 van onze bijzondere wijnen, waaronder diverse vegan wijnen! Klik hier voor meer informatie of aanmelden.

© 2011 - 2022 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.