Veelgestelde vragen / FAQ


 

Moet ik altijd minimaal 3 dezelfde wijnen bestellen?

Nee hoor, je kunt bij ons gerust 3 verschillende flessen bestellen. Of 6, of 12 etc.

 

Wat zijn de verzendkosten (Nederland)?

Bestelling van 12 flessen (en dat mag een mix van diverse soorten wijn zijn): gratis.

Bestelling van 6 of 9 flessen: € 5,95.

Bestelling van 3 flessen: € 9,95.

 

Wat zijn de verzendkosten (België)?

Bestelling van 6 of meer flessen: € 5,95. 

Bestelling van 3 flessen: € 9,95.

 

Wanneer wordt mijn wijn bezorgd (Nederland)?

Je ontvangt je bestelling normaal gesproken binnen twee werkdagen vanaf de eerste werkdag (ma/tm vr) na je bestelling. Als je op maandagavond bestelt, heb je de wijn woensdag of donderdag. Als je op vrijdagavond zou bestellen, ontvang je de wijn normaliter 2 dagen na de eerste werkdag (=maandag), d.w.z. dinsdag of woensdag. Wel hangt dit uiteraard af van de drukte bij de vervoerder en bij ons magazijn. 

 

Kan ik mijn bestelling volgen?

Ja, zodra je wijn bij POSTNL in behandeling is genomen, ontvang je een e-mail met daarin een Track & Trace code. Hiermee kun je zien wanneer de bestelling ongeveer bij je geleverd zal worden.

 

Wat doe ik bij eventuele breuk?

Onze wijnen worden verzonden in speciale stevige verzenddozen van Flespakket, die gemaakt zijn om van een lopende band te kunnen vallen zonder breuk. Kapotte flessen komen dan ook eigenlijk nooit voor. Mocht je desondanks onverhoopt toch nog een doos krijgen met overduidelijke breuk, weiger dan je bestelling en vraag of ze deze aan ons retourneren. Mocht er een kapotte fles in de doos zitten nadat je deze al in ontvangst heb genomen, neem dan even contact met ons op.

 

Zijn de wijnen van Granada Wijnen ook bij de supermarkt verkrijgbaar?

Nee, daar zijn onze wijnen te speciaal, te authentiek en te schaars voor. Van diverse van onze wijnen worden maar 1000 of 5000 flessen gemaakt. Bovendien willen meerdere van onze bodega's dat niet. En wij ook niet. Dus je zult het met deze wijnwebwinkel moeten doen. Of je kunt binnenlopen bij één van de steeds meer uitstekende wijnwinkels waar wij mee samenwerken en die meerdere van onze wijnen verkopen. 

 

Waarom heeft Granada Wijnen weinig wijn uit de noordelijke helft van Spanje?

Wij komen zelf al ruim 25 jaar veelvuldig in Zuid Spanje. We ontdekten dat op vele prachtige plekken in Andalusië práchtige wijnen gemaakt worden die in Nederland niet verkrijgbaar waren. Ook ontdekten we bijzondere wijnen  in Extremadura, Valencia, Alicante en de Sierra de Gredos. Met ondertussen zo'n 20 bodega's waar wij exclusief voor Nederland voor importeren, mogen we zolangzamerhand toch wel zeggen dat Granada Wijnen specialist is voor verrassende wijnen uit de zuidelijke helft van Spanje. Maar in elk geval dé Nederlandse Andalusië-specialist. Inmiddels bieden wij med eop verzoek van winkels waar we aan leveren wel meerdere pareltjes uit andere delen van Spanje, zoals Rioja, Priorat, Penedès en Bierzo. Vrijwel uitsluitend van kleine familiebedrijfjes.

 

Wat doe ik als een fles wijn kurk heeft?

Als je wijn onverhoopt kurk heeft of bedorven zou zijn (wat met biologische natuurwijnen soms nog wel eens voorkomt), neem dan even contact met ons op. Omdat een nieuwe fles toesturen kostbaar is, bieden we je dan bij voorkeur een kortingscode ter waarde van deze fles. Als de wijn op zichzelf goed is, maar je vindt deze helaas toch écht niet lekker, dan kunnen we kijken of we deze kunnen omruilen voor andere wijn.

 

Wat is er speciaal aan de wijnen uit de zuidelijke helft van Spanje?

Er komt meer uit Zuid Spanje dan zoete Malagawijn en sherry. Veel meer zelfs! Ten onrechte wordt nog wel eens gedacht dat deze wijnen wel log zullen zijn en met veel hout. Dat is echt een volstrekt achterhaald beeld! Onze wijnen kenmerken zich volgens wijnschrijver Frank van der Auwera juist door frisheid en mooi fruit. Dat komt mede door de hoge ligging van veel van onze wijngaarden. En de wijnen zijn puur, authentiek en hebben overwegend subtiel houtgebruik. Maar dat is ook waar we zelf van houden, dus dat speelt zeker ook een rol. Veel van onze wijnen worden hoog gewaardeerd door bekende wijnschrijvers als Onno Kleyn, Harold Hamersma, Cees van Casteren en Frank van der Auwera.

 

Kan ik mijn wijn ergens ophalen?

In principe niet, wij hebben geen fysieke winkel. Onze wijn is opgeslagen in een megagrote loods in Amsterdam en daar zijn ze niet ingesteld op particulieren. Zelf wonen en werken wij in Utrecht en hebben een kleine voorraad aan huis. In voorkomende gevallen zou je dus kosteloos een (mix)doosje in Utrecht kunnen ophalen. Graag even vooraf overleg over de mogelijkheden, want wij zijn ook met regelmaat in Spanje te vinden. Verzenden van 12 flessen is sowieso gratis.

 

Is wijn niet altijd vegetarisch of vegan?

Nee. De meeste wijn wordt nog steeds geklaard en gefilterd met dierlijke producten. Granada Wijnen heeft inmiddels een aardig assortiment vegan wijnen. Lees hier meer over vegan wijn.  

 

Waarom heeft Granada Wijnen geen goedkopere wijnen van pakweg 5 euro?

Bij goedkope wijnen trekt er altijd iemand aan het kortste eind en dat is maar al te vaak de wijnboer … Onze wijnen komen vrijwel uitsluitend van kleine familiebodega's die keihard - en onder vaak moeilijke omstandigheden - werken om mooie wijnen te produceren. Bijna al deze bodega's hebben wijngaarden hoog in de bergen en hun druiven worden nog met de hand geplukt, niet zelden met de hulp van muilezels vanwege de steile hellingen. Kleine bodega's kunnen natuurlijk ook minder efficient werken dan grote wijnboeren. Hun prijzen liggen dan ook hoger, mede vanwege het speciale karakter van veel wijnen. Ook gunnen wij hen een eerlijke prijs voor hun harde werk en de flinke risico's die ze lopen. Als kleine wijnimporteur kan Granada Wijnen zelf bijvoorbeeld minder grote hoeveelheden wijn tegelijk transporteren, waardoor onze transportkosten beduidend hoger zijn dan van grote ketens. Dat vertaalt zich uiteraard in de prijs. Lees hier ons blog over de kosten van wijn.

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.