Ons verhaal

   

Wij, Nelleke Maris en Dick Speelpenning, werden in 1998 tijdens een wandelvakantie hoog in de bergen verliefd op de prachtige streek de Alpujarras ten Zuiden van Granada (Andalusië). We kochten enkele jaren later een eeuwenoud Moors huis en knapten het op. We verblijven er met grote regelmaat. Om te genieten van de rust, de adembenemende uitzichten, de uitdagende ruige bergen en al het moois en het lekkers van de regio rond Granada. Een streek ook met de hoogste wijngaarden van het vaste land van Europa én verrassende kwaliteitswijnen. Vaak kleinschalig geproduceerd van handgeplukte druiven van kleine wijngaarden. Het verbaasde ons dat deze wijnen uit de opkomende wijnstreken Granada en Almeria nergens in Nederland te koop waren. En dat terwijl één van de wijnen die we als eerste ontdekten, de Guindalera Blanco van Bodega Calvente, zelfs door wist te dringen tot de wijnkaart van het vermaarde toprestaurant elBulli bij Barcelona! In 2012 zijn we serieus aan de slag gegaan met Granada Wijnen. Eerst vooral met wijn uit onze achtertuin, de opkomende wijnregio Granada. Vandaar de naam van ons bedrijf, Granada Wijnen. Wij zijn exclusief importeur voor Nederland van kleine familiebodega’s met kwaliteitswijnen. Inmiddels importeren wij direct van bodega's uit een groot gebied in de zuidelijke helft van Spanje (Andalusie: Granada, Alpujarras, Sierra Nevada, Montilla Moriles, Sanlucar de Barrameda, Ronda, Sevilla), Extremadura, Sierra de Gredos, Valencia, Alicante, Jumilla, La Mancha en La Manchuela.De laatste jaren hebben we ook een aantal pareltjes uit het noordelijke deel van Spanje toegevoegd. 

Wij komen al zo'n 25 jaar frequent in Spanje en hebben er vele pareltjes gevonden. Onze wijnen zijn puur en authentiek en steeds vaker ook biologisch en veganistisch. Ze worden deels gemaakt van eeuwenoude, onbekende druivenrassen. Ooit gehoord van vigiriego, romé, jaen negro, doradilla, montepila of tintilla de rota?

Verrassende wijnen, anders dan anders door het terroir, de vinificatiemethoden, de eigenzinnige wijnmakers en de druiven.

Hoog tijd om eens te proberen! Salud!

(met Horacio Calvente in zijn wijngaarden onder de monumentale kastanjeboom van meer dan 750 jaar oud)

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.