Wat is vegetarische wijn?


Veel wijn is NIET vegetarisch
Soms krijgen we weleens de vraag of de Spaanse wijnen van Granada Wijnen vegetarisch zijn. Omdat wijn gemaakt is van druiven, lijkt het een wat vreemde vraag of wijn vegetarisch is. Dat is het echter zeker niet! Veel wijnen zijn namelijk NIET vegetarisch.

 

 

Wijn wordt vaak geklaard en gefilterd met producten van dierlijke oorsprong
Uitgegiste wijn is troebel, er zweven o.a. miniscule stukjes druivenschil in de wijn, afgestorven gisten en kleurstoffen. Je kunt rustig afwachten tot alles naar beneden is gezakt, maar om de wijn een stuk sneller helder te maken, voegen wijnmakers meestal eiwit (van eieren of uit melk) toe om de vertroebelende deeltjes te laten zakken. Het klaren van wijn met eieren of melk-eiwit is voor vegans wel een probleem, maar voor de meeste vegetariërs niet.

De wijn wordt vervolgens in de meeste gevallen gefilterd. Bij de filtering van de wijn worden door veel wijnmakers nog producten met een dierlijke oorsprong gebruikt, zoals varkensvet, visslijm en gelatine. Vegetarisch is de wijn hierdoor dan dus eigenlijk niet. Ook zijn er nog andere dierlijke toevoegingen die wijnmakers wel gebruiken om de kwaliteit van de wijn te beinvloeden. 

 

►Alle Spaanse veganistische wijnen van Granada Wijnen zijn ook vegetarisch. Verder bieden we vegetarische wijnen (die dus niet vegan zijn) van de wijnhuizen Calvente en Garcia de Verdevique.

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.