Coloma


In 1966 richtte José Felix Coloma (zie foto onderaan) de gelijknamige bodega in Extremadura op, pal aan de Portugese grens. Zijn eigen vader had ook al een bodega in het noorden van Spanje. Coloma ging op zoek naar een warmere plek met stenen in de grond en gunstige klimatologische omstandigheden. Zo kwam hij in Extramadura terecht. Net zoals iedere bodega had hij een wijnkelder gemaakt om de wijnen in te bewaren, maar die liepen onder water. In navolging van wijnboeren in de Loire kwam hij op het idee om daarom een kasteel te bouwen. De muren zijn van graniet en 1,5 m dik en een wilde wingerd beschermt het tegen de hitte in de zomer. De binnentemperatuur is constant in de winter en zomer. 

Inmiddels hebben zijn drie kinderen het bedrijf overgenomen: sinds 1997 is Amelia de wijnmaakster en verantwoordelijk voor de wijngaarden en het werk in de bodega. Ze wordt bijgestaan door wijnmaker Pedro Cuadrado (zie foto onderaan). Helena is de manager, Felix ondersteunt de export.

Wijnmaakster Amelia focust zich zoveel mogelijk op wijnen van druiven die van oorsprong voorkomen in Extremadura, zoals alarije, cayetana en garnacha tintorera. Ook richt zij zich op bepaalde druivensoorten die het heel goed doen in Extremadura, zoals graciano, pinot noir en syrah. 

De circa 50 hectare wijngaarden liggen op zo'n 300 meter hoogte. De ondergrond bestaat vooral uit zand, klei en stenen. De stenen zorgen voor een goede isolatie en mineraliteit. Er waait altijd wel een licht briesje afkomstig van de Atlantische Oceaan. Terroir is voor Amelia het belangrijkste, wijn wordt in de wijngaard gemaakt. Het gebruik van hout ziet zij als the finishing touch: 'Houtrijping voor wijn is als make-up voor een vrouw'. Amelia maakt terroirwijnen. De slogan van Coloma luidt dan ook: ‘Wines with soul and soil from the heart of Spain.’

Granada Wijnen is importeur in Nederland voor de kwaliteitswijnen van bodega Coloma

Klik hier voor de wijnen die we van hen in ons assortiment hebben

 

     

 

 

 

 

 

 

 

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.