Francisco Gomez


Eigenaar en bouwondernemer Francisco Gomez had als kind al de droom om een bodega te beginnen. Met de inkomsten van zijn bouwbedrijf heeft hij 150 hectare wijngaarden en 200 hectare olijfgaarden gekocht in het binnenland bij Alicante en een schitterende, indrukwekkende bodega gebouwd. Deze is sinds 2000 in bedrijf en ook te bezoeken. 

De filosofie is om biodynamische wijnen te produceren en men werkt er volgens de maancycli en de biokalender. Ziektes bestrijden ze met natuurlijke middelen, bijv. fungus met een oplossing van water en kaneel. De wijnen zijn allemaal biologisch -, vegan - en demeter gecertificeerd, behalve de zoete dessertwijnen. De bodega produceert 1 miljoen flessen per jaar, zowel mousserend, wit, rood als ook twee verrassende dessertwijnen.

De wijngaarden liggen tussen de 500-600 m hoog. De grond bestaat uit zand, kalksteen (caliza) en stenen. De stenen zorgen voor een goede isolatie en mineraliteit. 

De wijnen hebben de oorsprongsbenaming DO Vinos Alicante. Francisco Gomez verbouwt o.a. monastrell, syrah, cabernet sauvignon, moscatel en sauvignon blanc. Veronica Bravo is de wijnmaakster. Haar wijnen zijn haar kinderen en ze houdt van veel fruit. Ze gebruikt de gisten uit de eigen wijngaard, behalve voor de Queen of Kings mousserende wijnen. 

Granada Wijnen is importeur in Nederland voor meerdere kwaliteitswijnen van deze bodega.
Klik hier voor de diverse wijnen die we van hen aanbieden, waaronder 2 zeer bijzondere zoete wijnen.

 

  

 

 

 

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.