La Melonera


La Melonera is de naam van een bijna uitgestorven Andalusisch druivenras dat er uit ziet als een klein meloentje. Ook is het de naam van een bijzonder wijnproject en wijnlandgoed. Een team van historici en gerenommeerde regionale wijnbouwcentra startte in 2005 een onderzoeks- en classificatieproject om traditionele Andalusische druivenrassen in ere te herstellen en daarvan terroirwijnen te maken.

Een landgoed van 200 hectare werd aangekocht en daarop wijngaarden aangeplant en een prachtige, moderne bodega gebouwd. Dat alles in harmonie met de natuurlijke omgeving, wat namelijk een beschermd natuurpark is. 


Technisch directeur / wijnmaker Ana de Castro zwaait er de scepter over het onderhoud van de wijngaarden en het wijnmaken. Inheemse druivensoorten die La Melonera o.a. gebruikt, zijn tintilla de rota, romé, moscatel morisco en doradilla.

Bij de aanleg van de bodega en wijngaarden heeft men de wijsheid van de voormalige bewoners van het land verwerkt, van de Romeinse bronnen en oude met Arabische tegels betegelde drains die een duurzaam waterverzamelsysteem mogelijk maken, tot het vijfjaarlijkse snoeien van de eikenbossen die een buffer bieden tegen temperatuurveranderingen en het vocht voor de wijnstokken vasthouden. Het gebruik van pesticiden of chemicaliën in de wijngaarden wordt vermeden. 

Het landgoed Melonera (200 hectare) ligt op het zuid-zuidoosten, op 650 tot 940 meter en 50 km van de Middelandse zee. Dat betekent dat de dagelijkse temperatuur zowel in de winter als in de zomer tot 20 graden kan schommelen. Dit, samen met meer dan 800 liter jaarlijkse regenval en vochtige, niet-verontreinigde winden die van de Atlantische Oceaan komen, maakt het een perfecte plek om druiven te telen. Voor deze wijn worden de druiven tijdens het handmatig plukken al geselecteerd. 

Granada Wijnen is importeur in Nederland voor meerdere unieke wijnen van bodega La Melonera

Klik hier voor de wijnen die we van hen in ons assortiment hebben. 

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.