Artikel 60 van 80

Mendez Moya Cabernet Sauvignon sulfietarm (€ 21,95)

Artikelnummer: MEN-R-4-21
€ 21,95 (inclusief btw)

  De ongerepte noordflank van de Sierra Nevada bij Granada in het warme Andalusië is bij uitstek geschikt voor de druif cabernet sauvignon. De ongefilterde natuurwijn die José Mendez Moya van deze druiven maakt is puur, stevig en bomvol fruit. De Mendez Moya Cabernet Sauvignon heeft een hele mooie geur van bramen en smaakt naar o.a. rijp rood fruit. Ook heeft de wijn vegetale tonen. Opvallend is de prettige, hele fruitige afdronk. Deze wijn is alles bij elkaar een zachte, uitgebalanceerde natuurwijn zonder toegevoegde sulfieten. Gemaakt dus door de sympathieke, goedlachse naamgever van de bodega, José Mendez Moya. Deze wijnmaker is echt uniek. Niet alleen omdat hij tijdens de oogst met zijn honden in zijn eigen wijngaarden slaapt om de beschermde berggeiten (cabra's de la montañas) op afstand te houden, maar vooral vanwege zijn filosofie om natuurwijnen te maken zonder toegevoegd sulfiet en zonder andere additieven zoals gist, zuurcorrectors, stabilisatoren. Puur natuur dus en op fles jarenlang te bewaren. Na openen nog enkele dagen te bewaren in de koelkast.

  2021

  cabernet sauvignon

  14% alcohol

  24 maanden

  biologisch gecertificeerd. Natuurwijn d.w.z. ongeklaard, ongefilterd en 'sulfietvrije' wijn (geen toegevoegd sulfiet, <1mgr/l vrije sulfiet, totaal 8 mgr/l). Zie verderop

 100% vegetarische wijn

 100% veganistische wijn: de wijnen worden gecontroleerd door de Vegan Society

  zie voor (vegetarische/veganistische) spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving

  Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada

  bodega Mendez Moya (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

  Voordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Nadeel van geen extra toegevoegde sulfiet is dat de wijn sneller oxideert als de fles eenmaal open is. Als u van de geopende wijn ook nog de volgende dag wilt genieten, voorkom dan dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij kan. Karafeer / Decanteer de wijn niet. Doe meteen weer de kurk op de fles nadat u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Bewaar het restant in de koelkast voor de volgende dag.
Aangezien de wijn ongeklaard en gefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog enkele jaren te bewaren.

  Ongeklaard en ongefilterd, daarom is het extra belangrijk om deze wijn koel en donker te bewaren.


Wat zeggen de kenners?

 


Wijn-spijs-tips bij deze wijn

 

Wijntype
Rood

Label
Vegan en biologisch

Wijnstreek
Granada (Andalusië)

Overzicht
© 2011 - 2025 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.