Mendez Moya Cabernet Sauvignon sulfietarm (€ 21,95)
Artikelnummer: MEN-R-4-21 De ongerepte noordflank van de Sierra Nevada bij Granada in het warme Andalusië is bij uitstek geschikt voor de druif cabernet sauvignon. De ongefilterde natuurwijn die José Mendez Moya van deze druiven maakt is puur, stevig en bomvol fruit. De Mendez Moya Cabernet Sauvignon heeft een hele mooie geur van bramen en smaakt naar o.a. rijp rood fruit. Ook heeft de wijn vegetale tonen. Opvallend is de prettige, hele fruitige afdronk. Deze wijn is alles bij elkaar een zachte, uitgebalanceerde natuurwijn zonder toegevoegde sulfieten. Gemaakt dus door de sympathieke, goedlachse naamgever van de bodega, José Mendez Moya. Deze wijnmaker is echt uniek. Niet alleen omdat hij tijdens de oogst met zijn honden in zijn eigen wijngaarden slaapt om de beschermde berggeiten (cabra's de la montañas) op afstand te houden, maar vooral vanwege zijn filosofie om natuurwijnen te maken zonder toegevoegd sulfiet en zonder andere additieven zoals gist, zuurcorrectors, stabilisatoren. Puur natuur dus en op fles jarenlang te bewaren. Na openen nog enkele dagen te bewaren in de koelkast.
2021
cabernet sauvignon
14% alcohol
24 maanden
biologisch gecertificeerd. Natuurwijn d.w.z. ongeklaard, ongefilterd en 'sulfietvrije' wijn (geen toegevoegd sulfiet, <1mgr/l vrije sulfiet, totaal 8 mgr/l). Zie
verderop
100% veganistische wijn: de wijnen worden gecontroleerd door de Vegan Society
zie voor (vegetarische/veganistische) spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving
Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada
bodega Mendez Moya (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)
Voordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Nadeel van geen extra toegevoegde sulfiet is dat de wijn sneller oxideert als de fles eenmaal open is. Als u van de geopende wijn ook nog de volgende dag wilt genieten, voorkom dan dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij kan. Karafeer / Decanteer de wijn niet. Doe meteen weer de kurk op de fles nadat u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Bewaar het restant in de koelkast voor de volgende dag.
Aangezien de wijn ongeklaard en gefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog enkele jaren te bewaren.
Ongeklaard en ongefilterd, daarom is het extra belangrijk om deze wijn koel en donker te bewaren.
Wat zeggen de kenners?
Wijn-spijs-tips bij deze wijn
Wijntype
Rood
Label
Vegan en biologisch
Wijnstreek
Granada (Andalusië)