Sierra Norte


Sierra Norte (1999) is de gezamenlijke bodega van 3 familiebedrijven. De hoofdvestiging ligt in het wijngebied Utiel-Requena, nabij Valencia in het Zuid-Oosten van Spanje. De wijngaarden en de wijnmakerijen liggen verspreid over Jumilla, la Roda en Requena. Alle wijngaarden bij elkaar beslaan ruim 300 hectare. De wijnen die wij van hen importeren komen allemaal uit DO Utiel-Requena.

De bodega heeft haar roots in het dorpje Camporrobles, waar rond 1900 de voorvaderen van de huidige generatie eigenaren begon met het aanleggen van wijngaarden voor de teelt van druiven voor de verkoop. In de 20e eeuw werden er meer en meer wijngaarden aangeplant. In 1999 werd besloten om van hun eigen druiven ook zelf wijn te gaan maken. Bodega Sierra Norte was een feit.

Men werkt er biologisch en gebruikt ook geen dierlijke bestanddelen bij het vinificatieproces, waardoor de wijnen ook officieel veganistisch zijn. De grondlegger van deze werkwijze was wijlen Heraclio, de vader van Lorenzo, één van de huidige eigenaren. Hij besloot 17 jaar geleden al om biologisch te gaan werken, omdat hij opmerkte dat er steeds minder vogels en bijen waren. Een echte visionair!

De wijngaarden van de bodega in Requena liggen rondom het dorpje Camporrobles op circa 920 m. Men verbouwt o.a. bobal, tempranillo, cabernet sauvignon, syrah, merlot, macabeo, sauvignon blanc en chardonnay. Het klimaat is mediterraan met continentale invloeden. De bodem bestaat uit leem en zandig kalksteen.

Wijnmaker Mapi Domingo (zie foto hieronder) werkt sinds 2005 voor Sierra Norte en is verantwoordelijk voor alle wijnen die in Requena gemaakt worden. In 2019 werd zij verkozen tot beste wijnmaakster in Valencia door haar collega's van de Vereniging van wijnmakers uit Valencia. 

Sierra Norte opent in 2020 een nieuw bodegacomplex net buiten Requena, bestaande uit een oude bodega uit circa 1900 en een prachtig hypermodern gebouw waar de wijn wordt gemaakt. Rondom dit complex zijn vele nieuwe wijngaarden aangeplant. O.a. om binnenkort ook cava's op de markt te gaan brengen.

Granada Wijnen is importeur in Nederland voor meerdere wijnen van bodega Sierra Norte

Klik hier voor de wijnen die we van hen in ons assortiment hebben.

 

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.