7: Wijnverkoop aan consumenten


Bij wijn importeren en verkopen komt heel wat kijken, meer dan je zo op het eerste oog zou denken als je een lekker glas wijn inschenkt. Het is niet voor niets dat veel kleine wijnimporteurs er na één of twee jaar alweer mee stoppen. We beschrijven hier telkens een aspect van het importeurschap.

Via wijnwinkels
Om consumenten te bereiken met grotendeels onbekende wijnen uit nog relatief onbekende gebieden, hebben we ervoor gekozen een netwerk op te bouwen van gespecialiseerde (wijn)winkels. Zij kennen hun klanten, kunnen hun klanten goed adviseren en ook wijn per losse fles verkopen. Ons netwerk aan distributiepunten groeit langzaam doch gestaag. De volgende keer gaan we in op de verkoop aan o.a. winkels en restaurants, nu onze eigen rechtstreekse verkoop.
 
Via onze webshop
Als sinds onze start hebben wij een eigen wijnwebwinkel met een gestaag groeiend assortiment van originele wijnen uit verschillende delen van Zuid-Spanje. Op www.granadawijnen.nl staan de meeste van onze wijnen (behalve een aantal wijnen die puur voor de horeca geschikt zijn). Een flink aantal vaste klanten bestelt met enige regelmaat wijnen via onze webshop, veel ook uit België en ook uit andere landen. Daarnaast krijgen we regelmatig bestellingen van mensen die via via van ons gehoord hebben, iets over onze wijn hebben gelezen of bij iemand wijn hebben geproefd die ze zelf ook wel willen. Wat ook regelmatig voorkomt is dat mensen in Zuid-Spanje op vakantie zijn geweest en daar één van onze wijnen hebben geproefd die ze thuis ook wel willen. Een tijdje terug zagen wij in onze wijnstreek de Alpujarras bij een restaurant een van onze minder bekende wijnen nieuw op hun kaart staan. Twee dagen later krijgen wij een mail van mensen die meldden dat ze deze wijn op vakantie in de Alpujarras hadden gedronken en bij ons wilden bestellen. Toen we vroegen bij welk restaurant ze die wijn hadden gedronken, bleek het hetzelfde restaurant te zijn …
 
Beurzen / festivals
Regelmatig doen wij mee aan wijnbeurzen of festivals voor consumenten (zie ook onze agenda). Mensen kunnen daar wijnen proeven en vaak is dat net het duwtje in de rug dat nodig is om een mooie, maar wel vaak onbekende wijn te kopen. Wijn kan op zo’n event sowieso altijd besteld worden, maar vaak ook direct gekocht per fles. Een van de jaarlijkse toppers is de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek, waar Gradus van Asch (van onze partner Van Asch Wijn) als een volleerde marktkoopman imposante hoeveelheden wijn aan de man en vooral ook vrouw weet te brengen. 

Via eigen inloopwijnproeverijen
Wij organiseren 2x per jaar onze eigen Zomer- en Najaarsproeverij, waar vergezeld van lekkere hapjes de meeste van onze wijnen dan vrijblijvend te proeven zijn. Los van het feit dat het gezellige happenings zijn waar mensen een leuke middag aan beleven, wordt er meestal ook heel aardig besteld. Ook biedt het ons en onze klanten de kans wederzijds kennis te maken, want sommige klanten 'kennen' we alleen via bestellingen via onze webshop. Onze volgende proeverij staat overigens gepland voor zondag 18 november.
 
Via andere wijnproeverijen 
Af en toe organiseren we proeverijen samen met andere specialisten, bijvoorbeeld op het gebied van wijn-spijs. Zo zijn we momenteel bezig met de voorbereidingen van een spannende wijn-patéproeverij later dit jaar.
Natuurlijk verzorgt Granada Wijnen ook op verzoek complete wijnproeverijen, desgewenst inclusief PowerPointpresentatie met filmpjes. Dit hebben we o.a. gedaan voor groepjes wijnliefhebbers en wijnproefgroepen. Na dit soort proeverijen worden de geproefde wijnen ook vaak besteld. In oktober verzorgen we (in Andalusië) een wijnproeverij voor Cazebonne (reizen voor wijn- en fijnproevers) voor een busvol Nederlandse wijnliefhebbers die een wijnreis maken door Zuid-Spanje. Los van of er veel wordt besteld, hebben we daar nu al zin in!

 

Wil je hulp of informatie over zelf importeren van wijn? Granada Wijnen kan je daar over adviseren en heeft dat al bij meerdere wijnimporteurs in de dop gedaan. Bel of mail ons gerust. Wij rekenen hiervoor 15 euro ex BTW per kwartier (minimum 1 uur).

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.