Paella

 Fuente Victoria Sulayr


door vinologe en wijnspijsdeskundige Emmy Hendriks

 

Misschien bent u al bekend met de Sulayr 2013. Dan zal de jaargang 2015 voor u heel verrassend zijn, door een andere samenstelling van de druiven. De wijn is een blend van 75% Macabeo, ook wel bekend onder de naam Viura in de Rioja, 20% Jaen Blanco, een zeer oude Spaanse witte druivensoort, genaamd naar het plaatsje Jaén in het noordoosten van Andalusië, en 5% Vijiriega, een eeuwenoude druivensoort in Granada e.o..

De geur is heel stuivend, wat men noemt een rijke neus, waarin ik nog gistgeuren tegenkwam. Dit komt doordat de wijn op de gisten blijft liggen en niet telkens wordt overgepompt naar een andere tank. Verder kruidig, aromatisch, noten melange, rijpe appels, peren en perziken. Een karaktervolle geur. In de mond veel zacht rijp fruit zoals ananas, appels en perzik, mollig, sappig met nog mooie zuren en bitters in de afdronk, een elegante wijn.

Bij deze wijn, Spaanse vakantieherinneringen en zonnig weer, gaan we er een PAELLA bij serveren. Wist u dat Paella is genoemd naar de 'paellera', een wijde, halfhoge pan met twee oren?

Recept

Een paella kan eenvoudig of uitgebreid worden gemaakt. De basisingredieënten zijn rijst, saffraan en olijfolie. Verder kan men naar eigen smaak combineren met of zonder kip, vlees of vis en schaaldieren. Dit is een makkelijke en mijn favoriete versie van het bekendste gerecht uit de Spaanse keuken.

Voor 4 á 6 personen heeft u nodig: 250 g inktvisringen, 250 g roze garnalen, 200 g gekookte mosselen, 300 g kabeljauw of koolvis, 1 dubbele kippenborstfilet, 200 g licht pikante chorizo,

3 koppen kippenbouillon, 1.5 kop rijst, 1 ui, 1 groene paprika, 200 g extra fijne diepvries doperwten, 400 g gepelde tomaten (blik), 4 eetl. olijfolie, enkele draadjes saffraan, paprikapoeder, cayennepeper, peper en zout.

Snijd de vis en de kip in blokjes. Snipper de ui fijn en snij de groene paprika in reepjes en de chorizo in schijfjes. Smoor de ui en de paprika in de olijfolie, voeg de inktvisringen, blokjes kip, de rijst, de gepelde tomaten en doperwten toe, naar smaak peper, zout, paprikapoeder en wat cayennepeper. Laat dit een paar minuten stoven en voeg de kippenbouillon toe. Met het deksel op de pan 10 minuten laten sudderen op een zacht vuur. Strooi de saffraan erbij en roer het goed door, zodat de rijst mooi geel kleurt. Zet nu het deksel op de pan en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur. Meng er voorzichtig de stukken vis door en laat het weer 5 minuten sudderen.

Bak ondertussen de chorizo even aan in olijfolie, en roer deze met de mosselen en de garnalen door de paella. Nog 5 minuten verwarmen op een zacht vuur.

Smakelijk eten!
 

Heerlijk met Fuente Victoria Sulayr

 

© 2011 - 2017 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.