Picatta van kalfsvlees

 Veleta Noladós 


door vinologe en wijnspijsdeskundige Emmy Hendriks


Vaak denk je, wat zou de betekenis zijn van deze wijn. Veel gepassioneerde wijnmakers, betrekken heel de familie bij het tot stand komen van hun wijnen. Zo ook bij de Noladós die genoemd is naar de twee Nola’s, vrouw en dochter van wijnmaker Juan Palomar van bodega Dominio Buenavista. De Noladós is een blend van 40% Cabernet Sauvignon, 40% Cabernet Franc, 20% Tempranillo. Ongeveer een jaar geleden proefde ik deze wijn en gisteren opnieuw. Deze heeft zich goed ontwikkeld. Kruidige geuren, wat in de smaak terugkomt, rond, kruidig, fruitig, nog aangename tannines en zuren, 12 maanden gerijpt op Amerikaans/Frans eiken vaten.
Met deze waarneming denk ik aan een pittig gerecht, in combinatie met tomaat, die zuren bevatten en hierdoor goed combineert met deze wijn. In de Italiaanse keuken komen niet voor niets veel tomatengerechten voor, omdat je in veel Italiaanse wijnen deze zuren tegenkomt.

RECEPT

We gaan bij de Noladós een SPAANSE PICCATA maken. U neemt per persoon een kalfslapje en slaat deze plat tussen plasticfolie. Leg op de ene helft van het lapje een plakje, niet te jonge Spaanse Manchego kaas, met daarop een paar plakjes chorizo. Vouw de lapjes dubbel en zet ze vast met een prikker. Strooi er wat peper en zout over.
Meng olijfolie met wat verse tijm en smeer de lapjes hiermee in. Schroei de lapjes enkele minuten dicht in een braadpan. Haal ze uit de pan en houd ze even warm in de oven.
Vooraf kleine trostomaten halveren, deze mengen met een eetl. olijfolie en ½ eetl. donkere balsamicoazijn. Nu de tomaatjes even in de pan van het vlees bakken. Leg ze vervolgens over het vlees. Je kunt er een pasta, krielaardappelen of aardappelcroquetjes bij serveren.
Smakelijk!

Heerlijk met Veleta Noladós

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.