Sulfiet in wijn


Sulfiet ontstaat van nature tijdens de gisting en is dus in zeer kleine hoeveelheden altijd in wijn aanwezig. Tijdens het productieproces wordt aan de meeste wijnen veelal (flink wat) extra sulfiet toegevoegd. Het is een conserveringsmiddel dat bacteriën doodt en ongewenste gisting tegengaat. Voor reguliere rode wijn ligt de toegestane hoeveelheid op 150 mg/liter, voor biowijn op 100 mg/liter. Meestal zit er veel minder sulfiet in wijn. Op zich kan sulfiet voor de meeste mensen geen kwaad. Mensen die last hebben van astma of mensen met een verminderde nier- of leverwerking moeten wel extra voorzichtig zijn met sulfiet. Daarom is het ook verplicht het op etiketten te vermelden als er meer dan 10 mg sulfiet in wijn zit. Voor deze groep mensen is wijn met een zeer laag sulfietgehalte van minder dan 10 mg (‘sulfietvrije wijn’) een zegen. Granada Wijnen biedt meerdere pure 'sulfietvrije' wijnen van bodega Mendez Moya.

 

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.