Fingerfood en tapas
Pagos de Indalia Rosado 2015
door vinologe en wijnspijsdeskundige Emmy Hendriks
De vinificatie van deze rosé vindt plaats met de eigen natuurlijke gisten, de klaring gebeurt met natuurlijke eiwitten en de persing is onder zwaartekracht. Dit alles brengt ons naar deze fijne, zachte en delicate rosé.
De samenstelling is 80% Tempranillo met 20% Syrah. Dit is een van de weinige Spaanse rosé's die een Provencaalse stijl heeft, zeer licht van kleur en fijn droog. De samenstelling van de druiven geeft deze wijn kruidigheid. Hierbij denk je aan de stevige rode Spaanse wijnen gemaakt van Tempranillo en wat de Syrah betreft aan de complexe wijnen uit bijvoorbeeld de Cotes du Rhône. Het fruit van rijpe zwarte bessen, kersen, abrikoos en kiwi geeft deze wijn de juiste balans in kruidigheid, zachte zuren en elegantie.
Passende gerechten bij deze rosé zijn diverse tapa’s en fingerfood gerechten, die u overigens ook als voorgerechten kunt serveren. Door de zuren en kruidigheid is de combinatie met geitenkaas en een Empanade met een zachte vulling heel toepasselijk.
RECEPT
Gemarineerde blokjes Manchego-geitenkaas
De blokjes Manchego of andere harde geitenkaas mengen met olijfolie tot deze onderstaan. Voeg daarbij 1 el witte-wijnazijn per liter olie, takjes dragon, enkele tenen knoflook en zwarte peperkorrels. Minstens 1 dag marineren.
Bruschetta
Sneetjes ciabatta brood even aan weerszijden grillen. Besmeren met olijfolie en fijngewreven zongedroogde tomaatjes. Garneren met zachte geitenkaas en basilicumblaadjes.
Heerlijk met Pagos de Indalia Rosado