Santa Catalina


Castilla-La Mancha is Spanje’s grootste aaneengesloten wijngebied en is het land van tempranillo en airén. Het ligt ten Zuiden en Oosten van Madrid en is hard aan de weg aan het timmeren. Van oudsher werd hier op deze winderige hoogvlakte veel brandy en bulkwijn gemaakt, maar er is flink geïnvesteerd. Er worden tegenwoordig dan ook steeds meer interessante wijnen gemaakt. Veel aanbieders zijn coöperaties. Groot en daardoor wel minder ‘aaibaar’, maar met mooie wijnen en concurrerende prijzen. Santa Catalina is er zo eentje uit het land van Don Quichotte ten Zuiden van Madrid. De coöperatie werd opgericht in 1959.

De vele wijngaarden die het fruit voor de coöperatie leveren, liggen iets ten Oosten van Valdepeñas. De wijnstreek La Mancha heeft een landklimaat: het is er heet in de zomer en koud in de winter. De wijnen hebben de oorsprongsbenaming DO La Mancha. Men verbouwt er o.a. syrah, chardonnay, verdejo, sauvignon blanc, macabeo, maar toch vooral tempranillo en airén. 

We werden vooral aangenaam verrast door hun witte wijnen, waarvan we er 3 in ons assortiment hebben opgenomen. Ze maken er o.a. een prachtige biologische monocepage van de lokale airén-druif! 

Santa Catalina produceert enkele miljoenen flessen per jaar.

Granada Wijnen is exclusief importeur in Nederland voor de kwaliteitswijnen van deze bodega. 

Klik hier voor de wijnen die we van hen in ons assortiment hebben. 

  

      

 

 

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.