Fingerfood en tapas

 Pagos de Indalia Rosado 2015 


door vinologe en wijnspijsdeskundige Emmy Hendriks

De vinificatie van deze rosé vindt plaats met de eigen natuurlijke gisten, de klaring gebeurt met natuurlijke eiwitten en de persing is onder zwaartekracht. Dit alles brengt ons naar deze fijne, zachte en delicate rosé.
De samenstelling is 80% Tempranillo met  20% Syrah. Dit is een van de weinige Spaanse rosé's die een Provencaalse stijl heeft, zeer licht van kleur en fijn droog. De samenstelling van de druiven geeft deze wijn kruidigheid. Hierbij denk je aan de stevige rode Spaanse wijnen gemaakt van Tempranillo en wat de Syrah betreft aan de complexe wijnen uit bijvoorbeeld de Cotes du Rhône. Het fruit van rijpe zwarte bessen, kersen, abrikoos en kiwi geeft deze wijn de juiste balans in kruidigheid, zachte zuren en elegantie.
Passende gerechten bij deze rosé zijn diverse tapa’s en fingerfood gerechten, die u overigens ook als voorgerechten kunt serveren. Door de zuren en kruidigheid is de combinatie met geitenkaas en een Empanade met een zachte vulling heel toepasselijk.

RECEPT

Gemarineerde blokjes Manchego-geitenkaas
De blokjes Manchego of andere harde geitenkaas mengen met olijfolie tot deze onderstaan. Voeg daarbij 1 el witte-wijnazijn per liter olie, takjes dragon, enkele tenen knoflook en zwarte peperkorrels. Minstens 1 dag marineren.
 
Bruschetta
Sneetjes ciabatta brood even aan weerszijden grillen. Besmeren met olijfolie en fijngewreven zongedroogde tomaatjes. Garneren met zachte geitenkaas en basilicumblaadjes.

Empanade
Plakjes deeg voor hartige taart of eigen gemaakt deeg gebruiken. Maak er ronde plakjes van.
Maak een vulling van rul kalfs- of rundergehakt, knoflook, beetje paprikapoeder en sojasaus, kleine stukjes champignons, peterselie, wat kippenbouillon en een scheutje rosé. Dit 15 min. zachtjes laten koken.
Leg een lepel vulling op één helft van het plakje deeg, randen vochtig maken en dubbel vouwen, aandrukken met een vork. Op bakpapier leggen, insmeren met losgeklopt ei en ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven op 200C goudbruin bakken.

Kip in beslag
Blokjes kipfilet of stukjes kippendijen (zijn malser) bestrooien met zout en peper. Een dik beslag maken met eieren en bloem. Doop hierin de stukjes kip en bak ze in olie. Roer 1 tl. Franse mosterd en 1 tl. sojasaus door 1,2 dl. vloeibare honing. Deze saus erbij serveren.

Heerlijk met Pagos de Indalia Rosado

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.