Fingerfood en tapas

 Pagos de Indalia Rosado 2015 


door vinologe en wijnspijsdeskundige Emmy Hendriks

De vinificatie van deze rosé vindt plaats met de eigen natuurlijke gisten, de klaring gebeurt met natuurlijke eiwitten en de persing is onder zwaartekracht. Dit alles brengt ons naar deze fijne, zachte en delicate rosé.
De samenstelling is 80% Tempranillo met  20% Syrah. Dit is een van de weinige Spaanse rosé's die een Provencaalse stijl heeft, zeer licht van kleur en fijn droog. De samenstelling van de druiven geeft deze wijn kruidigheid. Hierbij denk je aan de stevige rode Spaanse wijnen gemaakt van Tempranillo en wat de Syrah betreft aan de complexe wijnen uit bijvoorbeeld de Cotes du Rhône. Het fruit van rijpe zwarte bessen, kersen, abrikoos en kiwi geeft deze wijn de juiste balans in kruidigheid, zachte zuren en elegantie.
Passende gerechten bij deze rosé zijn diverse tapa’s en fingerfood gerechten, die u overigens ook als voorgerechten kunt serveren. Door de zuren en kruidigheid is de combinatie met geitenkaas en een Empanade met een zachte vulling heel toepasselijk.

RECEPT

Gemarineerde blokjes Manchego-geitenkaas
De blokjes Manchego of andere harde geitenkaas mengen met olijfolie tot deze onderstaan. Voeg daarbij 1 el witte-wijnazijn per liter olie, takjes dragon, enkele tenen knoflook en zwarte peperkorrels. Minstens 1 dag marineren.
 
Bruschetta
Sneetjes ciabatta brood even aan weerszijden grillen. Besmeren met olijfolie en fijngewreven zongedroogde tomaatjes. Garneren met zachte geitenkaas en basilicumblaadjes.

Empanade
Plakjes deeg voor hartige taart of eigen gemaakt deeg gebruiken. Maak er ronde plakjes van.
Maak een vulling van rul kalfs- of rundergehakt, knoflook, beetje paprikapoeder en sojasaus, kleine stukjes champignons, peterselie, wat kippenbouillon en een scheutje rosé. Dit 15 min. zachtjes laten koken.
Leg een lepel vulling op één helft van het plakje deeg, randen vochtig maken en dubbel vouwen, aandrukken met een vork. Op bakpapier leggen, insmeren met losgeklopt ei en ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven op 200C goudbruin bakken.

Kip in beslag
Blokjes kipfilet of stukjes kippendijen (zijn malser) bestrooien met zout en peper. Een dik beslag maken met eieren en bloem. Doop hierin de stukjes kip en bak ze in olie. Roer 1 tl. Franse mosterd en 1 tl. sojasaus door 1,2 dl. vloeibare honing. Deze saus erbij serveren.

Heerlijk met Pagos de Indalia Rosado

© 2011 - 2017 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.