Pinchitos met gevulde blaadjes witlof

 Veleta Sparkling Mist rosado 


door vinologe en wijnspijsdeskundige Emmy Hendriks

Deze sprankelende mousserende rosé is gemaakt op bodega Dominio Buenavista door de enthousiaste wijnmaker Juan Palomar of wel Dr. Vino. Gemaakt volgens de traditionele methode zoals champagne gemaakt wordt, daarna één jaar rijping op de fles. Deze wijn is  een combinatie van Tempranillo en Garnacha. Deze geven deze wijn complexiteit en stevigheid, geur van hazelnoten, rijpe aardbeien, zwarte kersen en op het laatst wat bitterheid.

Niet voor niets  is deze mousserende rosé gekozen tot een van de 10 beste mousserende Spaanse wijnen in Nederlanden en door Harold Hamersma met het cijfer 8 in de Grote Hamersma 2015 geplaatst met onder andere zijn uitspraak “breed gastronomisch inzetbaar”.

Deze mousserende wijn is uitermate geschikt als aperitief, bij voorgerechten en eventuele hoofdgerechten. Bij deze BUBBEL heb ik voor de volgende BITES gekozen uit de Spaanse keuken

Recept

Neem enkele mooie stronken witlof, afhankelijk van het aantal personen. De blaadjes witlof losmaken, wassen en drogen. Blaadjes eerst besprenkelen met limoensap en vullen met een anjovis filet en met enkele kappertjes. Vul deze vervolgens met (één van) de volgende vullingen:

  • een eiersalade;
  • een mengsel van Cabrales (Spaanse blauwschimmelkaas) of een andere soort, meng deze kaas met wat melk, room, limoensap, peper en zout; 
  • fijngeprakte avocado met hierop enkele stukjes Serranoham;

Marineer voor de pinchitos (vleesspiesjes) stukjes varkenshaas afgedekt 3 uur in een mengsel van olie, citroensap, knoflook, wat karwijzaad, toefje koriander, paprikapoeder, peper en zout. Daarna het vlees aan prikkers rijgen en in een grillpan ca. 6 minuten bruin en gaar roosteren en met peterselie garneren.

Smakelijk eten! 

Heerlijk met Veleta Sparkling Mist rosado

© 2011 - 2020 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel