Garcia de Verdevique


Bodega Garcias de Verdevique is een klein familiebedrijf op circa 20 km van Polopos (bekend van het RTL4 tv-programma) waar al meer dan 100 jaar op zeer pure wijze wijn wordt geproduceerd. De wijnen zijn biologisch gecertificeerd en puur natuur. Ze bevatten nauwelijks sulfiet en worden ook niet gefilterd. 

De jaarproductie bedraagt circa 30.000 flessen. Het maken van wijn wordt hier al meer dan 100 jaar overgedragen van vader op zoon. De wijnvelden van wijnmaker Alberto Garcia en zijn vader Antonio liggen tot wel 1400 meter hoog. Op een plek `waar de zon de druiven rijpt terwijl deze naar de 3460 meter Mulhacen en naar de Middellandse Zee kijken.` Zijn hoogstgelegen wijngaarden behoren daarmee tot de hoogste wijngaarden van het vasteland van Europa. Omdat veel percelen zó steil zijn én bush vines hebben, moeten de druiven met de hand geplukt worden en met behulp van muilezels van het land  gehaald. Ook zet men muilezels in voor het ploegen van de percelen.

Garcia de Verdevique koestert autochtone druiven zoals de Jaen negro en de unieke vijiriego-druif, die alleen in de Sierra Nevada en op de Canarische eilanden voorkomt. Hiervan worden 2 stille wijnen gemaakt (de vigiriego en de houtgelagerde vigiriego barrica) en een eigenzinnige mousserende wijn volgens de traditionele methode. De bodega experimenteert veel en voegt regelmatig unieke wijnen aan het assortiment toe waar slechts enkele honderden of duizenden flessen van worden gemaakt. Deze flessen zijn allemaal genummerd.

Granada Wijnen is exclusief importeur in Nederland voor de kwaliteitswijnen van bodega  

Klik hier voor de wijnen die we van hen in ons assortiment hebben

oogstmetezel.jpg

 

garciaverdeviqueland.jpg garciaverdeviqueantonioveld.jpg 

 

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.