Pardo Tolosa


Eigenaar Francisco J. Pardo Tolosa en zijn (groot)vader teelden lange tijd druiven voor de coöperatie. In 2007 besloot Franciso om voortaan onder hun eigen naam ecologische wijnen te gaan maken. De wijngaarden, in totaal circa 36 hectare, liggen op 700 m hoogte in het glooiende, warme en droge land van Don Quichot (DO Manchuela), tussen Valencia en Murcia. De bodem is van arme zand en klei en er valt jaarlijks zo’n 350 mm regen.

De 200.000 liter wijn die ze hier op jaarbasis maken, is van typisch Spaanse druivensoorten als Macabeo, Tempranillo en Bobal. De stokken van de Tempranillo en de Bobal zijn de oudste, zo tussen de 30-40 jaar. Al hun wijnen hebben de naam gekregen van de plek waar de desbetreffende wijngaard ligt: Mizarán, La Sima en Senda de las Rochas.
De enthousiaste en gepassioneerde wijnmaakster Loles Munõz heeft haar wijnopleiding in het Spaanse Requena gevolgd. Daarnaast heeft ze de kunst van het wijn maken afgekeken in landen als Californië (Napa Valley), Zuid-Australië (de Barossavalley), Zuid-Afrika en Chili. Al die opgedane kennis en ervaring stopt ze in haar wijnen en dat proef je! 

Klik hier voor de wijnen die we van hen in ons assortiment hebben.

              

 

 

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.