Vegetarisch pastagerecht met Orzo 

Pagos de Indalia LACABRA&LABOTA 


door vinologe en wijnspijsdeskundige Emmy Hendriks

De wijn is afkomstig van de druivenrassen: Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Syrah, 6 maanden gerijpt op Frans en Amerikaans eiken. Een hele mooie zachte wijn met een boerse geur, ik noem dit puur, ontstaat door de biodynamische bewerking van de wijngaarden, hout, laurier en vanille. De smaak is in balans, kruidig, sappig donkerrood fruit en de smaak van drop in de afdronk. Met deze gegevens gaan we een pittig gerecht maken. Ik heb gekozen voor een vegetarisch pastagerecht met de variatie Orzo, de Italiaanse naam voor gerst, maar een andere pasta kan ook. Orzo, ook wel rissoni genoemd, lijkt op een rijstkorrel en is verkrijgbaar in de biologische supermarkt.

 

Recept

Voorbereiding voor 4 personen: 350 gr. pasta in lichtgezout kokend water circa 10 minuten (afhankelijk van de dikte) “al dente” zacht koken. Afgieten en in een schaal doen.

Rooster ondertussen in een wokpan: 50 gr. pecannoten, 30 gr. walnoten, zonder olie ongeveer  2 minuten, en dan apart zetten. Bak daarna in 2 el. roomboter en een klein scheutje truffelolie

500 gr. in blokjes gesneden zoete aardappel, 1 gesneden rode ui, enkele takjes tijm, bospaddenstoelen en/of geweekte eekhoorntjesbrood. Klein scheutje (paddenstoelen)bouillon, afdekken en 6-8 minuten smoren. Voeg daarna 200 gr. blaadjes spinazie er aan toe en laat deze slinken. Roer 100 gr. Grana Padano of Parmezaanse kaas door de orzo of pasta en daarna het groenten mengsel. Op smaak brengen met peper en zout. Verdelen over de borden en naar smaak bestrooien met Grana Padano of Parmezaanse kaas en de geroosterde noten en wat blaadjes rucola.

Smakelijk eten!

Heerlijk met Pagos de Indalia LACABRA&LABOTA

© 2011 - 2020 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel