Champignons met kruidenkorst

 Veleta Cabernet Sauvignon Roble 


door vinologe en wijnspijsdeskundige Emmy Hendriks

Van Bodega Dominio Buenavista de Cabernet Sauvignon Roble, de jongste Cabernet-Sauvignon van de bevlogen wijnmaker Juan Palomar. Deze wijn is vorig jaar diverse malen onderscheiden in Amerika en Spanje. Dubbelgoud op het internationale wijnconcours WSWA in Florida, zilver in de Cincinnati internationale wijncompetitie en goud in de categorie beste rode wijn van het wijnconcours in Granada.

In het verleden typeerde de Spaanse wijnen zich met de dominantie van veel hout. Geliefd in Spanje maar minder geschikt voor de export. In de Spaanse wetgeving  zijn over de duur van houtopvoeding wettelijke bepalingen vastgelegd. Hierdoor zijn de namen Crianza, Reserva en Grand Reserve ontstaan, wat te maken heeft met de minimale duur van de houtrijping en flesopvoeding in de bodega’s.  Dit kost een aantal jaren voordat de wijn uit de bodega verhandeld mag verlaten. Om een wijn jonger te kunnen drinken, krijgen ze geen houtrijping, dat is het type ‘Joven’ of zoals deze wijn een kortere houtrijping, dat is het type ‘Roble’. ‘Roble' betekent letterlijk 'eik' en staat voor een kruising tussen een jonge wijn en een crianza, en is drie maanden gerijpt in Frans eiken.

In de neus een lichte houtgeur, donkerrood rijp fruit, kruidig, laurier(drop). Een boerse wijn met stalgeuren. De kruidigheid en het fruit proef je terug in deze wijn, met zachte tannine en zuren. 

Recept

U gebruikt een grote portobello hoed of meerdere grote champignonhoedjes.

Maak eerst het kruidenmengsel voor ongeveer 4 personen: neem een klein bosje peterselie, 3 takjes rozemarijn, klein bosje tijm, en snijd alles fijn. Snipper 1  teen knoflook, 50 gr. pijnboompitten grof hakken en 2 eiwitten met een beetje zout stijf kloppen. Meng de kruiden, knoflook en pijnboompitten met 50 gr. Parmezaanse kaas, 2 eetl. paneermeel, wat rasp van een limoenschil en naar smaak gemalen peper. Schep dit mengsel  door het stijfgeklopte eiwit.

Zet de oven op 200 C. Bak in een pan met olijfolie de paddenstoelen aan beide kanten en leg deze in een andere schaal met de steelkant naar boven. Verdeel het kruidenmengsel over de paddenstoelen. Doe de grill van de oven aan en zet de schaal ongeveer 8 minuten onder de grill, tot de korst iets bruin is geworden.

Lekker met een ratatouille, gebakken of gepofte aardappel.

Smakelijk eten.

Heerlijk met Veleta Cabernet-Sauvignon Roble

© 2011 - 2017 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Voor een correcte werking maakt deze website gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.