Pio del Ramo


Bodega Pio del Ramo bevindt zich nabij Jumilla in Zuid-Oost Spanje. De bodega werd in 2007 opgericht door naamgever dhr. Pio del Ramo. Als teler van biologische olijven, druiven en zelfs pistachenootjes verkocht hij zijn producten aan producenten in de omgeving. Maar Pio del Ramo wilde graag zijn éigen wijn en olijfolie maken en startte zijn eigen bedrijf. 

De wijngaarden liggen verspreid rondom Ontur en Jumilla op pakweg zo'n 700-900 meter hoogte. De grond is kalkrijk en het is er knap heet in de zomer en koud in de winter. De wijnen hebben de oorsprongsbenaming DO Jumilla of Vinos de la Tierra de Castilla. Men verbouwt er o.a. monastrell, syrah, cabernet sauvignon, chardonnay en verdejo. Wijnmaker Agustín Miñana maakt er mooie, aantrekkelijk geprijsde biologische wijnen van. Veel van zijn rode wijnen zijn mono-cepages van monastrell of blends van deze druif met o.a. syrah.

Vader en broer van eigenaar Pio del Ramo waren verdienstelijke, snelle wielrenners. Zijn broer reed zelfs in de Tour de France en de Vuelta de España en kreeg - net als zijn vader - de bijnaam ‘el gato’, de kat. Vanwege hun snelle fietsen en katachtige acties. Pio del Ramo bedacht dat het wel aardig zou zijn om de serie Viña Betola naar hen te vernoemen. Vandaar de nieuwe naam van 3 van onze biologische wijnen van dit huis: Cat Wines.

Pio del Ramo produceert circa 750.000 flessen per jaar.

Granada Wijnen is exclusief importeur in Nederland voor de kwaliteitswijnen van deze bodega. 

Klik hier voor de wijnen die we van hen in ons assortiment hebben. 

  

      

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.