Vorige Artikel 42 van 80 Volgende

Calvente Laguinda (€ 14,95)

Artikelnummer: CAL-R-2-17
€ 14,95 (inclusief btw)

 De topper van Calvente is de Guindalera. Deze Laguin-da een 'instapper' noemen doet deze mooie wijn eigenlijk tekort. Robijnkleurig, fris en ook een behoorlijk krachtpatsertje. Kruidig, droppig (laurier), klein pepertje. Zachte tannines, drogend, mooi in balans. Handgeplukte druiven met selectie in de wijngaard en in de bodega.

  € 14,95 per fles 

  2017 / 2018

  petit verdot, cabernet sauvignon, merlot, syrah, tempranillo

  14,5% alcohol

  6 maanden op Frans eiken 

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  vino de la tierra Laderas del Genil

  bodega Horacio Calvente (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

   Calvente is een tophuis met topwijnen (klik hier voor de unieke witte droge muskaatwijn)


Wat zeggen de kenners?

Pieter Nijdam (De Telegraaf) over jaargang 2014: "[...] Josep Roca [van El Celler de Can Roca, tweemaal verkozen tot 's wereld beste restaurant] doet de wijn en heeft een voorliefde voor die van eigen bodem. Naast Catalaanse pareltjes maakt hij soms uitstapjes naar andere regio's. Tierra Laderas del Genil ligt in het uiterste zuiden van Spanje. De Laguinda van Horacio Calvente lijkt geknipt voor de duivenparfait met eigen levertje in romige amandellikeur. We kunnen niet wachten! Laguinda: Diepe geur van zwarte bessen en pruimen, zoethout, aards, mooie balans en origineel."

VGC (Vins Gastronomiques Controlé van The Wine & Food Association) over jaargang 2014: "Petit verdot, cabernet sauvignon, merlot, syrah, tempranillo, houtgebruik; intens van kleur, floraal en aards, intense houtaroma’s, goed sap, mooie kruidigheid, redelijk versmolten, opwekkende stijl, kruidige onderlaag, goede tannines, lengte, maaltijdwijn (14%). Cijfer: 7,5"


 

 Wijn-spijs-tips bij deze wijn

  • Taart van bospaddestoelen, spinazie, blauwschimmelkaas en geroosterde pijnboompitten;
  • Stoofvlees op Bourgondische wijze, met een scheut van deze wijn, tijm en een wortel voor de zoetigheid;
  • Rood en gegrild vlees (T-bone of rib-eye); 
  • lamsvlees, niet te sterk kruiden, met in rode port gemarineerde peertjes;
  • Pilav met merguez- of chipolata-, worstjes;
  • Eendenborst met bosvruchtensaus;
  • Kaasplateau met harde kazen en blauwschimmelkaas.

Wijntype
Rood

Wijnstreek
Granada (Andalusië)

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.