Vorige Artikel 2 van 25 Volgende

Coloma Cuvée (€ 10,95)

Artikelnummer: COL-R-1-19
€ 10,95 (inclusief 21% btw)

  Ooit wijn gedronken van druiven met rood sap? Vast niet, want de meeste rode wijndruiven hebben wit sap! Deze jonge paarse wijn uit Extremadura is gemaakt van o.a. garnacha tintorera, een wijndruif met sap gekleurd als bloed. De wijn geurt naar viooltjes en peper. Je proeft veel donker rood fruit/gedroogd fruit met een kruidig bouquet van laurier, drop, peper, wat kaneel, pruimen. De wijn is rond, heeft weinig zuren en rijpe zachte tannines. Een complexe wijn met een heerlijke sappige afdronk. 

​​  € 10,95 per fles (doos € 65,70)

  2019

  garnacha tintorera, syrah

  14% alcohol

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving 

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  VDT Extremadura, subregio Ribera Baja del Guadiana

  bodega Coloma (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

  de garnacha tintorera is een speciale druif die vanwege het klimaat hoofdzakelijk in het Zuid-West Spaanse Extremadura en Alentejo (Portugal) voorkomt. De druif is familie van garnacha, maar is niet dezelfde druif. Het is een van de weinige druiven op de wereld met rood vruchtvlees en vol polyphenolen. Bodega Coloma bestaat 50 jaar en wordt gerund door de 3 kinderen van de oprichter: Amelia, Helena en Felix.


Wat zeggen de kenners?

Harold Hamersma (degrotehamersma.nl) over jaargang 2017: “Garnacha tintorera in het spel: de druif met het bloedrode sap. Leg een infuusje aan met het eindresultaat maar leidt dit richting de mond. Kordaat kersensap met een laurierdropje. Bramen uit de koelte. Een kwart slagje peper plus wat tannines. Viooltjes kleuren en klinken. Pront en boersig. Score: 8+.”

Wine & Food Association VGC (Vins Gastronomiques Controlé) november 2018: "Garnacha tintorera, syrah; atypische geur, hint van rozijnen en krenten, sappige aanzet, malse tonen, goede zuurgraad en spanningsboog, goed gekruid, mooie ondertoon, levendig, goede bite, veel lengte (14,5%). Cijfer 8.


Wijn-spijs-tips bij deze wijn

Door het dikke fruit, de zachte tannines en weinig zuren, past de wijn goed bij:

  • Runderstoof, met stukjes wortel, bleekselderij en een stoofpeertje;
  • Gegrilde lamskoteletten (het vetrandje geeft iets zoetigs);
  • Pepersteak of biefstuk tartaar, met gebakken bospaddenstoelen;
  • Gebakken kalkoen- of kippenpoot, met een saus van gevogeltebouillon met daarin bosvruchten, bessengelei, iets suiker en crème de cassis;
  • Confit de canard, zelf bereiden in ganzenvet of kant en klaar in blik kopen. Verwarm eerst het blik in heet water, en daarna de eend even onder de  grill. De vorige saus past hier ook perfect bij;
  • Gehaktballetjes in tomatensaus (voor een iets zoetige smaak stukje wortel in de saus meekoken);
  • Stamppot van sla, botersla, ijsbergsla of little gem sla, met stukjes tomaat en gebakken spekjes;
  • Gegrilde groenten bv. aubergine, courgette, zoete aardappelen met een tomatensalsa
  • Gerecht met venkel. 

Wijntype
Rood

Wijnstreek
Extremadura

© 2011 - 2020 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel