"prachtig glas wijn"
Fuente Victoria Talento joven (€ 10,95)
Artikelnummer: FVI-R-1-19 Een lekker stevige wijn van de druiven syrah en tempranillo, gemaakt door de kleine familiebodega Fuente Victoria. Jonge wijn met een tamelijk hoog tanninegehalte, donker van kleur en - door het hoge anthocyaangehalte (gezonde kleurstof) - rijke fruitaroma’s. Dominante aroma’s van zwarte kersen, gedroogde vijgen, cederhout, tabak in de tempranillo en in de syrah blauwe bes, pruimen, chocolade, groene peperkorrels en ook tabak. Karafferen. Heerlijk bij de BBQ!
2019
syrah, tempranillo
13,5% alcohol
zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving
100% eigen import, exclusief voor Nederland
Vino de la Tierra (VdlT) Laujar - Alpujarra
bodega Fuente Victoria (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)
Etiket: laurierkrans van een winnaar/talent
recept bij deze wijn
Lees hoe onze klanten ons beoordelen
Wat zeggen de kenners?
Vin Gastronomique Controlée (Proefschrift) over jaargang 2016: ”Syrah, tempranillo; veel kleur, mooie geurwaaier, donkere en rode fruittonen, sappige aanzet, goede concentratie, hint van grafiet en inktbitters, goede fraîcheur, mals van smaak, vulling, veel materie, lange nagalm, prachtig glas wijn. (13,5%)' Cijfer 8+
Onno Kleyn (De Volkskrant) over jaargang 2013: ”Als antivries of bij de zomerse barbecue, deze wijn kan alles aan. Donker fruitig is hij, bramenzwart en sappig en met een suggestie van koffie. Het juiste knoestigheidje van tannines maakt hem af. En die hele jas hangt op een kapstok van 14,5% alcohol: winterwijn, gul en goed. Cijfer prijs-kwaliteit: 8+. Lees hier de hele recensie.
Cor Maatje, Nederlands Genootschap van Wijnvrienden Brabant Oost: “Paars/robijn transparant in het glas. Mooie kruidigheid, steenfruit mooie zuren en tannines.” (score 15,8 v.d. 20)

Wijn-spijs-tips bij deze wijn
Hierbij passen spijscombinaties die stevig en kruidig zijn.
- Gerechten met een stevige wildsmaak, zoals hazenpeper, hert, eendenborst met cranberry’s en hazenrug met veenbessen;
- Gerechten met geroosterde vleesgerechten (spareribs, burgers, varkens-, kalfsvlees) met tijm en knoflook. Een klassieker is de combinatie met lam(sbout). Serveren met een schaaltje cranberry compote, of een compote van rood/zwart fruit en vijgen;
- Stoofpotten; op smaak maken met tijm, rozemarijn, stukje peperkoek en pure chocolade;
- Plateau met pittige (Spaanse) kazen en/of Spaanse ham;
- Vegetarisch gerecht met paddenstoelen en gegrilde groenten met tijm en rozemarijn. Maak hierbij polenta en voeg eventueel tijdens het koken naar smaak geraspte Parmezaanse kaas en geraspte Pecorino kaas toe.
Deze wijn past goed bij o.a.:
Gegrild vlees, gegrilde vis, gegrild gevogelte, kaas, chocola
Wijntype
Rood
Wijnstreek
Almería (Andalusië)