Vorige Artikel 74 van 80 Volgende

Argüeso 1822 Palo Cortado (€ 22,95)

Artikelnummer: ARG-W-1
€ 22,95 (inclusief btw)

Zeldzame sherry soort in Nederland van een beroemd huis uit Sanlúcar de Barrameda, bodega Argüeso. Opgericht door León de Argüeso in 1822. Vandaar de naam van deze mooie zijdezachte Palo Cortado, die zo'n 20 jaar heeft gerijpt! 'Reserva de la familia', staat er dan ook trots op de fles. Van een mix van druiven uit Jerez en Sanlúcar de Barrameda. Qua stijl zit het tussen een rijke Oloroso en het knisperige van een Amontilado; een combinatie dus van 'the best of both worlds.' Licht donker van kleur. Elegante, zachte geur en smaak van amandelen, geroosterde noten en appel. Komt in Nederland nauwelijks voor, is echter zeer de moeite waard. Elke sherryliefhebber móet die geprobeerd hebben. Absolute top qua prijs/kwaliteit! Heerlijk als aperitief én als begeleider bij bepaalde gerechten. Serveertemperatuur: 14-18°C.

  € 22,95 per fles (0,5 liter)

  geen jaartal (solera-systeem)

 100% palomino

  17,5% alcohol

  kleine 20 jaar eiken (solera-systeem), waarvan 4-5 jaar biologische rijping. Daarna versterking tot 17% alcohol en vervolgens nog 15-16 jaar oxidatieve rijping

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  DO Jerez-Xérès-Sherry

  bodega Argüeso

 Kenmerkend is de mix van druiven uit Jerez en Sanlúcar de Barrameda. Florrijping in het solera-systeem. Als de flor dreigt te verdwijnen, bepaalt de keldermeester of het een Amontillado of een Palo Cortado wordt. Bij een Palo Cortado zet hij een diagonale lijn, de cortado (doorstreping), door het fino-teken dat al op het vat staat, de palo (streep). Vandaar de naam. De verdere rijping van de Palo Cortado is conform die van een Amontillado. 


Wat zeggen de kenners?

 


 Wijn-spijs-tips bij deze wijn​

Heerlijk bij een handje ongebrande noten, belegen kaas, wildpaté, geconcentreerde consommes (= ontvette bouillon met een bepaalde garnituur), stoofschotels, vis, ossenstaart, varkenswangetjes en chocoladedesserts. 

Wijntype
Sherry

Wijnstreek
Sanlucar de Barrameda (Andalusië)

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.