Vorige Artikel 3 van 6 Volgende

1564 Natural White Orange wine (€ 18,50)

Artikelnummer: SNO-W-3-20
€ 18,50 (inclusief btw)

 Deze 1564 Natural Orange wine is gemaakt van de Spaanse druif verdejo.Een puur natuur orange wine, zonder toegevoegd sulfiet en en ongefilterd. Orange wijnen raken meer en meer ‘in’. Van oorsprong is het witte wijn waar de schilletjes meegisten. Deze geven veel meer smaak, aroma’s en kleur aan de wijn. Dus een vergisting alsof het rode wijn betreft. Hierdoor krijgt de wijn redelijk wat tannines, tamelijk uniek voor witte wijn. De wijn wordt bijna goudgeel en neigend naar oranje. Orange wine dus.  De schilletjes worden dagelijks door de wijn gepompt. De wijn is daardoor vol van smaak, complex en heeft o.a. tonen van citrusfruit (grapefruit). Uniek is dat niet geoefende wijnliefhebbers deze wijn óók lekker vinden. Een toegankelijke orange wine dus.

  2022

  verdejo

  12,5% alcohol

  biologisch gecertificeerd

 100% vegetarische wijn

 100% veganistische wijn: de wijnen worden gecontroleerd door de Vegan Society

  2 maanden

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving

100% eigen import

Vino de la tierra Castilla

  bodega Sierra Norte [klik hier voor meer informatie over deze bodega]

De wijngaarden liggen op 920 m. Mediterraan klimaat met continentale invloeden. De bodem bestaat uit leem en zandig kalksteen.

Op 4 juli 1564 was de kerk van het dorp Roda klaar. Een heugelijk feit voor de inwoners want zij hoefden toen geen 'bouwbelasting' meer te betalen. Een stenen plaquette in de kerk verwijst hiernaar. De wijngaarden liggen bij het dorp Roda en de wijn 1564 is dan ook een eerbetoon aan het dorp en haar inwoners.

Gouden medaille: Gilbert & Gaillard international wine challenge.


Lees hoe onze klanten ons beoordelen


Wat zeggen de kenners?

Harold Hamersma (DeGroteHamersma.nl, 12 november 2022) over jaargang 2020:Zie ook Heraclio van dit domein. Dit is indrukwekken-der. Maar laat je overigens niet van de wijs brengen door '1564' (want kent als oogstjaar 2020) en door de belofte 'natural white' (want is namelijk orange wine. Gemaakt van op schil vergiste verdejo, ongefilterd en niet met sulfiet in aanraking geweest. Zit goed in elkaar. Orange peel, marmelade, abrikozen, ongebrande amandelen, jasmijnthee, witlof, sherryzweem, tuttifrutti, umami en zuren als een streep. Natural Orange. Goed materiaal. Score: 9.”


Wijn-spijs-tips bij deze wijn

  • Pasta;
  • Rijstgerechten;
  • Wit vlees;
  • Vis.

Wijntype
Wit

Label
Vegan en biologisch

Wijnstreek
Valencia (Utiel-Requena)

© 2011 - 2023 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.