Artikel 6 van 6

Mendez Moya Sauvignon Blanc 2022 sulfietarm € 16,95)

Artikelnummer: MEN-W-1-22
€ 16,95 (inclusief btw)

  De sympathieke goedlachse wijnmaker José Mendez Moya is uniek. Niet alleen omdat hij tijdens de oogst met zijn honden in zijn eigen wijngaarden slaapt om de beschermde wilde berggeiten (cabras de la montagnas) op afstand te houden, maar vooral vanwege zijn filosofie om natuurwijnen te maken zonder toegevoegd sulfiet en zonder andere additieven zoals gist, zuurcorrectors, stabilisatoren.

We bieden nu voor het eerst naast diverse rode wijnen óók hun witte wijn aan. In eerdere jaren vonden we er te veel restzoet in zitten naar onze smaak, maar dit jaar is-ie droger en o.i. top! Deze jonge pure vegan wijn van 100% sauvignon blanc is een interessante en hele pure natuurwijn. Gemaakt van onbespoten druiven en eigen wijngaardgisten op wel 1200 meter hoogte op de hoogvlakte ten Noorden van de Sierra Nevada.

De Mendez Moya Sauvignon Blanc heeft een mooie intense goudgele kleur. In de neus aroma’s van rijp tropisch fruit, hints van lychee en mango. Bij het walsen komt een lichte anijs- en venkel geur naar voren en een vleugje gist. In de mond is de wijn fris en vol en met aroma’s van perzik en rijpe appels. Mooie zuren, perfect in balans en met een lange afdronk.

  2022

  100% sauvignon blanc

  14,5% alcohol

  biologisch gecertificeerd. Niet geklaard, ongefilterd en sulfietarm d.w.z. dat er geen sulfiet aan de wijn is toegevoegd (totaal <1 mgr/l). Zie verderop.

 100% vegetarische wijn

 100% veganistische wijn: de wijnen worden gecontroleerd door de Vegan Society

  zie voor spijstips bij deze wijn helemaal onderaan deze beschrijving 

100% eigen import, exclusief voor Nederland

  Vino de la Tierra Altiplano de Sierra Nevada

  bodega Mendez Moya (klik hier om meer te weten te komen over hun filosofie en werkwijze)

  Voordeel van niet klaren, niet filteren en geen extra sulfiet is dat de wijn zeer puur van smaak is en mensen die last hebben van sulfiet, deze wijn zonder problemen kunnen drinken. Als u van de geopende wijn ook nog de volgende dag wilt genieten, voorkom dan dat er zo weinig mogelijk zuurstof bij kan. Karafeer / Decanteer de wijn niet. Doe meteen weer de kurk op de fles nadat u er een glas/glazen van heeft uitgeschonken. Bewaar het restant in de koelkast voor de volgende dag.
Aangezien de wijn ongeklaard en gefilterd is, zit er onderin de wijn depot. Voorzichtig uitschenken dus, niet decanteren. Het is geen probleem om ongeopende flessen nog een aantal jaren te bewaren.

  Omdat de wijn ongeklaard en ongefilterd is, is het extra belangrijk om deze koel en donker te bewaren.


Wat zeggen de kenners?


Wijn-spijs-tips bij deze wijn​

  • vette voorgerechten
  • vis
  • wit vlees

 

Wijntype
Rood

Label
Vegan en biologisch

Wijnstreek
Granada (Andalusië)

© 2011 - 2024 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.