Wat is vegetarische wijn / veganistische wijn (vegan wijn)?

Vegetarische wijn

Soms krijgen we weleens de vraag of de Spaanse wijnen van Granada Wijnen vegetarisch of vegan zijn. Omdat wijn gemaakt is van druiven, lijkt dat een wat vreemde vraag. Dat is het echter zeker niet!

Uitgegiste wijn is troebel. Om wijn helder te maken voegen wijnmakers meestal eiwit (van eieren of uit melk) toe om vertroebelende deeltjes te laten zakken. Deze kunnen vervolgens gefilterd worden. Bij de filtering van de wijn worden door veel wijnmakers vaak nog producten met een dierlijke oorsprong gebruikt, zoals varkensvet, visslijm en gelatine. Gelukkig gebruiken steeds meer wijnmakers plantaardige producten met hetzelfde effect. Als je helemaal zeker wilt zijn dat je wijn vegetarisch is, is een biologische ongeklaarde, ongefilterde natuurwijn de beste keuze.

Al onze veganistische wijnen (zie hierna) zijn ook vegetarisch. Verder bieden we vegetarische wijnen (die niet vegan zijn) van de wijnhuizen Calvente, Dominio Buenavista en Garcia de Verdevique.

 

    

Veganistische wijn / Vegan wijn

Niet alle vegetarische wijn is ook veganistisch (vegan). Bij veganistische wijn wordt niets gebruikt van dierlijke oorsprong, dus ook geen melkproducten of eieren. Omdat klaren van (rode) wijn vaak gebeurt met producten op basis van dierlijk eiwit, zijn sommige vegetarische wijnen niet veganistisch. Onze wijnen van Mendez Moya zijn dat wél, want deze worden helemaal niet gefilterd. Ook onze wijnen van Bodega Francisco Gomez zijn vrijwel allemaal veganistisch.

Omdat bodega Garcia de Verdevique werkt met muilezels, kunnen hun wijnen formeel niet veganistisch genoemd worden, ook al zitten er geen dierlijke eiwitten in de wijn. Als je het niet erg vindt dat ze wel met dieren werken, dan kun je dus ook deze wijnen kiezen: Garcia de Verdevique | Granada Wijnen.

Klik hier voor al onze 100% veganistische wijnen.

 

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.