Type kurken


Al komt de schroefdop steeds meer in zwang, nog steeds hebben veel (betere) wijnen de aloude kurk van de bast van de kurkeik als afsluiting. Deze zijn er in vele soorten en maten. De goedkoopste en meest gebruikte is de geperste kurk, oneerbiedig gezegd een soort spaanplaat. Hoewel ook deze kurken er in verschillende kwaliteiten zijn, kunnen dit soort kurken niet al te lang bewaard worden. Regelmatig brokkelen of breken ze als je de fles wilt openmaken. Kosten voor dit soort kurken bedragen enkele centen. Natuurkurken die uit één stuk gemaakt worden, zijn veel beter van kwaliteit en zijn er in vele soorten en maten. Ze kosten pakweg 15 cent tot wel een euro voor de afsluiting van absolute topwijnen. Bij de duurste kurken krijgt de wijnmaker zwart op wit de garantie van de kurkenmaker dat zijn wijn vergoed wordt als deze 'kurk' heeft!
Plastickurken worden ook meer en meer gebruikt, vooral voor jonge witte wijnen en rosé’s. Ze breken of brokkelen niet en veroorzaken ook geen ‘kurk’, maar zijn wel van plastic …. Mede daarom zijn ze goedkoper dan natuurkurken. Relatief nieuw zijn kurken van bio-plastic. De kurken zijn goedkoper dan veel natuurkurken en worden gemaakt van suikerriet. Ze zijn 100% recyclebaar, smaak- en geurneutraal en ook CO2-neutraal. Onze wijnmaker maakt er gebruik van voor onze nieuwe serie biologische Cat Wines! 

 

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.