Werkwijze


Onze wijnen worden gemaakt van druiven van kleine wijngaarden. Op het land wordt nog veel op de traditionele manier gedaan. De wijngaarden liggen vaak op uiterst steile hellingen. Alle druiven worden met de hand geplukt. Regelmatig worden nog muilezels ingezet om de kisten met druiven te vervoeren (zie foto hieronder), maar ook voor het ploegen. In de kelders wordt op moderne, eigentijdse wijze wijn gemaakt. 

oogstezel2.jpg

 

3000 jaar wijnhistorie

De wijnstreek rond Montilla is een gevestigde wijnstreek (DO Montilla-Moriles). Die rond Granada en Almeria is de laatste jaren sterk in opkomst. Deze regio heeft echter al bijna 3000 jaar wijnhistorie! Het was hier dat de Feniciërs vele honderden jaren voor Christus de wijndruiven introduceerden.

Het aantal wijnproducenten in de streek rond Granada en Almeria (bodega`s) neemt toe, net als de kwaliteit van de wijnen. Inmiddels zijn er ruim 20 bodega`s met wijnen met het kwaliteitsstempel Denominacion Origen Protegida DOP Vinos De Calidad de Granada. Deze DOP VC is het voorstadium van een DO herkomstbenaming. Hier wordt onder leiding van een van onze wijnmakers, Horacio Calvente, hard aan gewerkt. Deze wordt op afzienbare termijn verwacht.

 

Duurzame, doordachte wijnbouw

Ook in Spanje komt steeds meer aandacht voor duurzaam geteelde gewassen. De druiven voor onze wijnen worden over het algemeen zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen geteeld. Door de hoogte en het briesje van zee krijgen schimmels nauwelijks kans zich te settelen. Diverse van onze wijnen zijn officieel biologisch en deels zelfs sulfietvrij, anderen zijn grotendeels gemaakt van biologisch geteelde druiven. Een enkele bodega gebruikt als het niet anders kan bestrijdingsmiddelen, maar dat gebeurt zelden (doordachte wijnbouw). Diverse van onze wijnen zijn ook vegetarisch, d.w.z. dat bij de filtering en klaring geen dierlijke eiwitten worden gebruikt. 

 

Mousserende wijn volgens methode traditionelle

Onze `mousserende wijnen` worden allemaal gemaakt volgens de traditionele (champagne)-methode. Een zeer arbeidsintensief proces, waarbij vrijwel dagelijks de flessen handmatig een kwartslag worden gedraaid!

© 2011 - 2021 Granada Wijnen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.